Het moment is aangebroken dat jij en je partner een appartement hebben gekocht, proficiat! Helaas moet er nog heel wat gebeuren vooraleer je er definitief in kan trekken. Eén van die dingen is het beslissen wat voor slaapkamer je wil. Ben je geïnteresseerd in een slaapkamer met een industriële stijl? Wij geven je enkele stijltips!

De kenmerken van een industrieel interieur

Een industrieel interieur komt vaak voor bij woningen die vroeger oude fabrieken waren. Omdat de oorspronkelijke muren van deze fabrieken worden gebruikt in de nieuwe woning, vind je er vaak beton of baksteen terug. Dit is het eerste kenmerk van een industriële look. Je gaat je interieurstijl als het ware hierop baseren. Denk aan donkere kleuren, zoals zwart, grijs, bruin… Dit in combinatie met warme kleuren zoals rood of geel voor je sofa, gordijnen of ander meubilair. Verder ga je in een industrieel interieur ook veel metaal terugvinden. Denk maar aan stoelen met metalen poten en lampen met een metalen look. In een industrieel interieur draait het erom om een stoere, maar hippe vibe te creëren.

hippe slaapkamer

Hoe je het toepast in de slaapkamer

De vraag is natuurlijk: hoe pas je deze stijl nu concreet toe in de slaapkamer? Eerst en vooral kan je qua bed bijvoorbeeld voor hout kiezen. Dit geeft een ruwe look aan de ruimte. Kies voor een dekbedovertrek, kussenslopen en dons in donkere kleuren. Vervolgens kan je kiezen voor simpele, maar praktische nachtkastjes met een metalen afwerking. Hier kan je dan een nachtlamp bij combineren, die een warm geel licht schijnt om zo een een leuke combinatie aan kleuren te creëren. Zorg vooral dat de slaapkamer niet te vol staat, aangezien een industrieel interieur ook simplistisch is.

Ruimte besparen

Zoals eerder vermeld is bij een industrieel interieur de simpliciteit ook een kenmerk. Een slaapkamer waar je amper kan bewegen past hier niet bij. Daarom is het handig om wat ruimte te besparen in je slaapkamer. Zo kan je in plaats van een kast te zetten, een metalen staaf tussen 2 muren boren, waar je vervolgens netjes je t-shirts, truien, sexy lingerie, … kan ophangen. Ook kan je ervoor kiezen om in je slaapkamer een mezzanine te maken. Je bed kan dan op de bovenste verdieping. Zo heb je weeral extra ruimte gecreëerd.

Misschien heb je zelf nog extra ideetjes? Geniet alvast van je nieuwe, industriële slaapkamer!