Je hebt net een nieuw huis en je wilt er jouw eigen paleis van maken. Super leuk! De sfeer in een huis is natuurlijk erg belangrijk. Dit wordt niet alleen veroorzaakt door de meubels in een huis, maar vooral door de accessoires en de aankleding. Daarom moet je er goed over na denken welke sfeer je wilt hebben in een huis, en wat je daarvoor nodig hebt. Na het kiezen van de meubels is de aankleding van het huis een belangrijk onderdeel om ervoor te zorgen dat jouw huis gezellig en sfeervol wordt.

De aankleding van het huis

Het uitkiezen van de meubels is natuurlijk een erg leuk onderdeel van het inrichten van het huis, maar je begint als eerste natuurlijk bij de muren en de vloer van het huis. Ga je voor een mooie kleur op de muur met verf, of combineer je dit met een mooi behang? De combinatie van verf en behang kan vaak zorgen voor veel sfeer in een huis. Let alleen op dat je de muren niet al te druk maakt, hierdoor kan het namelijk er druk worden in huis wanneer je ook nog accessoires gaat toevoegen. Ook het uitkiezen van de vloer is er belangrijk, je hebt tegenwoordig namelijk zoveel keuze. Niet alleen de kleur maar ook het materiaal en het patroon waarin de vloer gelegd wordt kan je kiezen. Kies een rustige vloer waarvan de kleur past bij de grote meubels zoals bijvoorbeeld de bank en ook een kleur die past bij de keuken. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is de bekleding van de ramen. Ga je voor gordijnen, rolgordijnen, jaloezieën of vouwgordijnen? Kijk voor vouwgordijnen eens op www.123jaloezie.nl/vouwgordijnen.html  voor veel verschillende soorten.

Accessoires voor in het huis

Als je alle grote aankleding en de grote meubels in het huis hebt gekozen is het tijd voor het gezellig maken van het huis. Dit kan je heel goed doen door het toevoegen van accessoires in het huis. Kies bijvoorbeeld een mooi schilderij voor boven de bank of eettafel. Kijk eens voor een passende bijzettafel voor bij de bank, ook deze tafel kan je dan leuk maken door er bijvoorbeeld een mooi tafelboek of een kaars op te zetten. Ook planten geven veel sfeer aan een huis. Als je geen groene vingers hebt kan je altijd kiezen voor een nepplant, hier hoef je dan ook helemaal geen aandacht aan te besteden.