Wie nog niet voldoende kerstcadeaus onder de boom heeft liggen, heeft dit jaar een probleem. Het gaat PostNL niet meer lukken om je internetbestelling op tijd te bezorgen, en de winkels zijn dicht. We hebben een mooie app ontdekt; Giftomatic.

Giftomatic lanceert een app waarmee op een nieuwe manier een digitale cadeaukaart kan worden gegeven. De nadruk van de app ligt op personalisatie. Hierdoor ontstaat een nieuwe geef-ervaring met video effecten en voorgeselecteerde cadeaus. Aangesloten partners zijn onder andere Wehkamp, Bol.com, Hema en de VVV online cadeaucode, waardoor de ontvanger bij ruim 100 webshops terecht kan.

Het cadeau kan worden gegeven door een QR-code te laten scannen. Op afstand kan het cadeau met een link worden gegeven, bijvoorbeeld met Whatsapp. In de eerste 2 weken werd de app duizend keer gedownload en zijn er 250 cadeaus gegeven.

Feestelijke video

In de app zit een eenvoudig te gebruiken feature om een video mee te maken. Via een face-swap wordt de ontvanger in een grappige video geplaatst. Hij ziet zichzelf terug in grappige clipjes waarin hij een hip dansje doet, in de maling wordt genomen en bijvoorbeeld een taart in zijn gezicht krijgt.


Om de ontvanger te inspireren wat hij kan kopen met het cadeautegoed, kunnen vijf cadeausuggesties worden klaargezet. Daarmee laat de gever zien dat hij heeft nagedacht over persoonlijke interesses van de ontvanger. Kortom, met deze app maak je in een handomdraai een leuk cadeau voor een man, of natuurlijk voor een vrouw.

De app bevat thema’s voor alle cadeaugelegenheden zoals Kerstmis, verjaardagen en zakelijke bedankjes.

Je kunt de app hier downloaden.

VVV Bon inwisselen

Wie van zijn werk of familie een VVV bon heeft gekregen, boft. Want met die bon kun je op heel veel plekken terecht, waaronder Bol.com, Coolblue, Amazon maar ook heel veel winkels. We somden de beste winkels voor je op in het artikel met tips voor je VVV bon inwisselen.