Uren (na)tafelen, borrelen, spelletjes spelen, puzzels maken, knutselen en koffie drinken…het gebeurt vaak allemaal aan de eettafel. Maar wat kun je doen om van de eettafel echt het meest gezelligste plekje in huis te maken? Lees verder en laat je inspireren.

Een centrale plek in je interieur

Door de eettafel een centrale plek te geven in je woonruimte, is de kans groot dat je er steeds vaker plaatsneemt. En met jou ook de andere leden van je gezin. Zorg dat er aan alle kanten van de tafel mensen kunnen zitten. Moet de tafel – vanwege de ruimte – toch tegen de muur geplaatst? Doe dit dan bij voorkeur met de korte kant van de tafel.

Een origineel model eettafel

Traditioneel gezien kiezen de meeste mensen voor een rechthoekige eettafel. Daar is dan ook niets mis mee. De ronde en vierkante eettafel wordt echter steeds populairder. Deze modellen hebben een originele uitstraling en zorgen ook voor de nodige gezelligheid. Iedereen aan tafel kan elkaar aankijken en met elkaar in gesprek. Krijg je vaak eters? Dan kun je ook kiezen voor een uitschuifbare eettafel, zodat je het tafelblad eenvoudig kunt verlengen.

eettafel

Sfeervolle verlichting

Dimbare lichten zijn boven de eettafel ideaal. Je kunt de lampen feller zetten als je meer zicht nodig hebt, bijvoorbeeld tijdens het spelen van een spelletje. Tijdens etenstijd of een gezellig avondje aan tafel kun je de lichten dimmen voor meer sfeer. Eventueel kun je een tafellamp gebruiken voor wat extra verlichting, zonder dat je de plafondlamp direct feller hoeft te draaien.

Bloemen, planten en andere decoratie

Hoewel je op tafel voldoende ruimte wil houden voor al je activiteiten, leent de eettafel zich wel heel goed voor iets decoratiefs. Met een bos bloemen, een plant of kaarsen kun je de tafel gezellig aankleden en meer sfeer creëren. Tijdens het eten kun je gebruik maken van een mooi tafelkleed en ook met een tafelloper kun je de tafel net dat beetje extra geven.