Het is je vast niet ontgaan dat steeds meer alledaagse producten in huis ‘smart’ gemaakt worden. Door zoveel mogelijk te automatiseren creëren we meer gemak en wooncomfort. Daarbij kan raamdecoratie natuurlijk niet achterblijven! Elektrische gordijnen zijn niet alleen gemakkelijk wanneer gordijnen moeilijk te bereiken zijn of je fysiek niet in staat bent ze te openen. Ze geven ook een heerlijk gevoel van luxe wanneer je ’s ochtends met een druk op de knop de gordijnen opent om het stralende zonlicht binnen te laten.

Wat een luxe!

Ze lijken misschien overbodig, maar als je eenmaal gewend bent aan elektrische gordijnen wil je nooit meer terug. Je kunt ze bijvoorbeeld ’s ochtends openen terwijl je nog in bed ligt, of sluiten wanneer je ’s avonds met een wijntje op de bank van een romantische avond wil genieten. En dat zonder op te staan. Ideaal!

Elektrische gordijnen in woonkamer
Deze hoge gordijnen zijn elektrisch een stuk makkelijker te bedienen dan met de hand!

Alle voordelen op een rij

Behalve dat het gewoon een luxueus gevoel geeft, zitten er nog meer voordelen aan elektrische gordijnen:

  • Geen gedoe meer bij moeilijk te bereiken gordijnen
  • Je gordijnen hangen mooi recht, precies op de plek waar jij ze wil hebben.
  • Ook zwaardere gordijnen gaan soepel open en dicht op een elektrische rails.
  • Je gordijnen blijven schoner omdat je er niet steeds aan hoeft te zitten.
  • Tijdens je vakantie kun je de gordijnen met een tijdklok bedienen (goede anti-inbraak methode!)
Elektrische vouwgordijnen in de keuken
Elektrische vouwgordijnen staan ook mooi voor het keukenraam!

Veel keuze uit elektrische gordijnen

Wanneer je overweegt om elektrische gordijnen te kopen, hoef je je over het aanbod zeker geen zorgen te maken. Grote kans dat het gordijn van jouw keuze ook kan worden geautomatiseerd. De verschillende rails geven je mogelijkheid om te kiezen uit:

  • Elektrische gordijnen met enkele plooi
  • Elektrische gordijnen met dubbele plooi
  • Elektrische wave gordijnen
  • Elektrische vouwgordijnen
  • Elektrische gordijnen aan ringen

Elektrische gordijnen in woonkamer

De bediening van elektrische gordijnen

Hoe je elektrische gordijnen bedient, is aan jou. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een afstandbediening te gebruiken. Daarmee kun je alle gordijnen in huis in 1 keer bedienen. Dit kan ook met een app op je smartphone of tablet. Handig, want zeker je smartphone heb je bijna altijd binnen handbereik! Open je de gordijnen altijd op hetzelfde moment of ga je op vakantie? Dan kun je kiezen voor bediening met een tijdklok. Dan gaat het pas écht helemaal vanzelf.

Iets voor jou?

Lijkt het je wat om je ramen te voorzien van stijlvolle elektrische gordijnen? Met alle opties qua gordijnsoorten, montagerails en bediening is het slim om je goed in te lezen of te laten adviseren. Kijk daarvoor bijvoorbeeld eens op de website van BlindDesign. Voor je het weet bedien jij dan met een druk op de knop alle gordijnen in huis!