Heb je vaak het gevoel dat je ruimte tekort komt? Dan ben je niet de enige! Zeker nu we steeds vaker thuis zijn en thuis werken, komen we massaal ruimte te kort. Toch zijn er relatief eenvoudige manieren om extra ruimte te creëren. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een schuur van Douglas hout. Daarmee is meer mogelijk dan enkel het bouwen van een overkapping. Benieuwd wat? In dit artikel delen we vijf toepassingen voor een Douglas schuur in jouw tuin.

Opbergruimte voor tuingereedschap

Deze eerste optie ligt wellicht het meest voor de hand. Een schuur in de tuin is ideaal om tuingereedschap en fietsen in op te bergen. Douglas hout is bijzonder duurzaam en gaat – ook onbehandeld – gemiddeld 10 tot 15 jaar mee. Geen wonder dat schuren van Douglas hout zo populair zijn als opbergruimte in de tuin.

douglas hout veranda

Overkapping in de tuin

Zit je het liefst het hele jaar door in de tuin? Kies dan voor een overkapping van Douglas hout. Door de overkapping aan het huis te verbinden verleng je als het ware je woonkamer en kun je op ieder gewenst moment op je terras neerploffen. Ook als het regent!

Een droge plek voor de auto

Heb je op je eigen terrein plek om de auto parkeren? Dan zou het pas echt mooi zijn als je deze droog kunt wegzetten. Ook daarvoor kun je Douglas hout gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een carport voor de auto of zelfs voor een houten garage. Dat staat vaak een stuk stijlvoller dan een saai stenen garage.

Je eigen kantoor in de tuin

Nu we steeds vaker vanuit huis werken hebben we ook behoefte aan een goede werkplek. Lang niet iedereen heeft daarvoor een aparte kamer in huis tot zijn beschikking. Maar wat dacht je van een eigen kantoor in de tuin? Daar profiteer je van rust en stilte wanneer dat nodig is én van inspirerend uitzicht als je naar buiten kijkt. Als de werkdag voorbij is trek je de deur van het kantoor achter je dicht en steek je het tuinpad over naar huis. Zo is je werk altijd dichtbij, maar kun je het wel echt afsluiten voor je van je vrije tijd gaat genieten.

Ultiem relaxen in een privé sauna

Altijd al je eigen sauna willen hebben? Dit is je kans! Tenminste…als je nog een plekje over hebt in de tuin. Met een Douglas schuur of overkapping met sauna geniet je gegarandeerd van relaxte avondjes in je eigen achtertuin. En misschien past er ook nog wel een jacuzzi bij?

De ideale combinatie

Heb je ruimte genoeg en behoefte aan verschillende dingen? Ga dan voor een combinatie van twee of meerdere van bovenstaande opties. Een Douglas schuur op maat kan bestaan uit kantoorruimte en garage. Aan een houten schuur kan prima een carport geplaatst worden en ook een spa en overkapping gaan perfect samen. Bij maatwerk is alles mogelijk! Hoe ziet jouw ideale schuur van Douglas hout er uit?