Of je nu een parketvloer hebt of een vloer van laminaat, kurk of click-vinyl, een goede afwerking is altijd noodzakelijk. Dat laatste beetje aandacht aan jouw nieuwe vloer kan het verschil maken tussen een ‘prima vloer’ en een ‘schitterende vloer’.

En we gaan het liefst voor dat laatste toch?

De keuze van een nieuwe vloer

Natuurlijk zorg je er allereerst voor dat je een vloer kiest die past bij jouw woonwensen. Indien nodig egaliseer je de grond eerst en laat je eventueel nog vloerverwarming installeren. Als de vloer mooi strak gelegd is ziet je interieur er direct heel anders uit. En die finishing touch waar we het in de titel van dit artikel over hebben?

Dat zijn de plinten!

Plinten zijn nuttig en mooi

Plinten zijn een perfecte manier om jouw vloer mee af te werken. Mooi én nuttig! Want door verschillen in temperatuur of luchtvochtigheid kan je vloer in de loop der jaren krimpen of uitzetten. Je zorgt daarom bij het leggen van een vloer altijd voor uitzetvoegen langs de muren. Met een bijpassende plint verberg je die uitzetvoegen, creëer je een strakke look en heeft je vloer toch voldoende ruimte om te krimpen of uit te zetten.

Ga voor stijlvol design

Bij plinten hoef je echt niet direct aan saaie witte randen te denken (al kan dat erg mooi staan!). Ze komen in eindeloos veel designs en vaak is er een plint leverbaar met een passend decor of dezelfde houtafwerking als de door jou gekozen vloer.

Andere opties zijn metalen plinten, neutrale witte (schilders)plinten of afdekplinten voor over de bestaande plinten in jouw woning. 

Samenhang in je interieur

Ook als je vloer geen uitzetvoegen nodig heeft, zoals bijvoorbeeld een PVC vloer, is een plint nog steeds een verfijnde finishing touch. Een muurplint die is geschilderd in de kleur van de kozijnen en deurlijsten zorgt voor een verzorgd geheel. De samenhang in je interieur die daardoor ontstaat is eigenlijk onmisbaar voor een stijlvol en goed doordacht interieur. De moeite waard dus!

TIP: Op zoek naar een nieuwe vloer? Kies dan direct ook bijpassende plinten. Zeker als je een plint wil in een identiek of bijpassend decor, kun je die het beste direct mee bestellen. Laat je daarbij vooral adviseren door vaklui, zoals de medewerkers van FloorHouse. Zij weten precies wat er verkrijgbaar is en helpen je graag bij het maken van de juiste keuze vloer én plinten.