Wie het geluk heeft een garage bij zijn huis te hebben, beschikt over veel extra ruimte. Die ruimte kun je op allerlei manieren benutten. Zo kun je de garage gebruiken om:

  • je auto te parkeren
  • fietsen te stallen
  • te klussen, knutselen of hobbyen
  • spullen op te bergen

Weg met de rommel in de garage

Om maximaal van de garage gebruik te maken en meerdere van bovenstaande functies te combineren, is het belangrijk dat je de garage efficiënt indeelt. Zodra het er een rommeltje wordt is er geen plek meer voor auto of fietsen, staan spullen áltijd in de weg terwijl je nooit kunt vinden wat je zoekt en is het weinig inspirerend voor leuke hobbyprojecten.

In dit artikel 5 handige (opberg)tips voor de garage. Zo blijft je garage netjes en kun je er altijd direct aan de slag.

Hang je gereedschap aan de muur

Of je nou een fervent klusser bent of niet, gereedschap moet altijd voor het grijpen liggen. Daarom: Hang je gereedschap aan de muur. Een handig wandbord met gaatjes en haakjes is zo geregeld en het zorgt voor veel orde.

Wandbord met gereedschap
Een handig wandbord voor je gereedschap kun je prima zelf maken.

Bonustip: Geef al je gereedschap een plek aan de wand en trek ze om met stift. Heb je iets gebruikt? Dan zie je aan de lege omtrek direct waar je het weer terug kunt hangen. Zo blijft het netjes!

wandbord gereedschap
Voor een unieke werkplek kun je kiezen voor bijzondere materialen

Opbergbakken in een stellingkast

Iets zoeken in opgestapelde dozen is een crime. En ook van stellingkasten vol losse spullen wordt niemand blij. Zorg daarom voor stevige opbergbakken en label deze voor je ze gevuld in een stellingkast zet. Zo zie je in één oogopslag waar iets ligt en pak je direct de goede opbergbak uit de kast.

Vergeet de deksels niet

Of je nu werkt met kleine bakjes voor spijkers en schroeven of met flinke opbergbakken voor grotere spullen: zorg voor passende deksels. Dingen die je niet wekelijks gebruikt staan anders onnodig stof te vergaren. Met een deksel op de opbergbak houd je je spullen schoon en stofvrij.

Omhoog met die fietsen

Fietsen horen thuis in de garage, maar nemen vaak wel onhandig veel ruimte in beslag. Daar kun je iets aan doen! Hang je fiets aan de muur of hijs fietsen met speciale haken naar het plafond. Staat netjes en bespaart veel ruimte!

fietsen in garage

Kies een handige garagedeur

Roldeuren kunnen veel ruimte besparen. Openslaande deuren zorgen voor een brede doorgang. En deuren die je op afstand kunt bedienen zijn ideaal wanneer je de auto in de garage wil parkeren. Overleg je wensen voor je een garagedeur koopt, zodat je weet wat er mogelijk is. Bij Novadoor.nl helpen ze je graag verder!

Bonustip: Je garagedeur kan veel invloed hebben op de uitstraling van je huis. Kies een stijl die handig is én mooi in een kleur die past bij de rest van je huis. Dan is het plaatje compleet!

garagedeur wit

donkerbruine garagedeur