Bekijk je jouw huis nog wel eens goed vanaf de buitenkant? Als je van dichtbij kijkt zou het je zomaar eens op kunnen vallen dat je gevel er minder goed uitziet dan voorheen. Dat is niet altijd erg natuurlijk. Heb je echt schade? Dan is het tijd voor gevelrenovatie.

Een beschadigde gevel

Er zijn veel oorzaken voor het vervallen van een gevel. Het kan door slijtage en ouderdom komen. Weersomstandigheden, temperatuurwisseling en vervuiling kunnen je gevel beschadigen. Echt serieus wordt het, als de gevelschade door een probleem met de fundering wordt veroorzaakt. Daarom is het raadzaam om bij gevelschade altijd een expert in te schakelen.

gevelrenovatie

Gevelrenovatie is voor vakmannen

Gevelrenovatie – het repareren van de gevel – is specialistisch werk. Het is immers van groot belang dat de gevel vakkundig gerepareerd wordt! Meestal bestaan de werkzaamheden uit:

Gevelreiniging

Hier wordt vaak mee begonnen. De echte vakman ziet tijdens het schoonmaken van de gevel namelijk ook gelijk waar ze precies mee te maken hebben. En bovendien krijg je door de reiniging minder last van kleurverschillen bij de renovatie.

Kapotte stenen vervangen

Afgebrokkelde of gebroken stenen worden weggehaald en er komen nieuwe bijpassende stenen voor in de plaats.

Slecht voegwerk vervangen

Het voegwerk in je gevel houden de stenen op hun plaats en sluiten alles netjes af. Als voegen verkruimeld zijn, zullen deze dus vervangen moeten worden.

Raamdorpels vervangen

Ook raamdorpels kunnen na verloop van tijd beschadigd raken of afbreken. Nieuwe raamdorpels geven je gevel weer een frisse look.

Hoeveel er vervangen moet worden hangt natuurlijk af van hoe groot de schade is.

gevelrenovatie

Wees er op tijd bij

Liever voorkomen dan genezen? Dat kan je een hoop geld besparen! Uitlaatgassen, mossen en algen kunnen je geven flink aantasten. Laat daarom regelmatig je gevel preventief reinigen. Bijkomend voordeel: Mochten er tijdens het reinigen toch gevelproblemen worden aangetroffen, dan ben je er tenminste snel bij en kun je direct een afspraak maken voor renovatie.

Lees ook: ‘Is jouw huis toe aan een gevelrenovatie‘ en vraag vandaag nog offertes aan voor jouw gevelrenovatie.