Een van de eerste dingen die je vaak ziet als je een huis binnenkomt is de hal. Nou is de hal vaak niet het aangenaamste plekje van het huis. Dat komt omdat een hal vaak wordt gebruikt voor alles wat je niet in je woonkamer wilt hebben.

Denk aan bijvoorbeeld een kapstok die vol hangt met jassen en tassen, of al die schoenen die in de hal keurig worden uitgeschopt, of die enorme trap die je gelijk ziet als je het huis binnenkomt…

mooie trap

En nou juist die trap is vaak het grootste probleem. En niet alleen de trap zelf, maar vaak kan het hele trapgat wel een opfrissertje gebruiken. Want helaas is een trap niet makkelijk weg te werken en valt vaak wel op door dat het een groot iets is in je huis. Maar omdat hij toch al opvalt kan je er net zo goed iets moois van maken. Hoe dat kan? Lees je hieronder.

De trap

De trap zelf is op verschillende manieren op te leuken, en zelfs met een klein budget. Allereerst is het natuurlijk een mogelijkheid om de trap te schilderen in de gewenste kleur en/of kleuren. Als je echt lef hebt kan je zelfs elke trede een andere kleur doen. Dan weet je tenminste zeker dat de trap opvalt. Een ander leuk idee is om de treden te schilderen met krijtverf. Zo kan je bijvoorbeeld op elke trede een andere spreuk zetten of natuurlijk iets anders. Krijtverf is tegenwoordig ook in verschillende kleuren te verkrijgen.

Een andere iets minder bekende optie om je trap op te leuken is behang. Aangezien er ontelbaar veel soorten behang te koop is, is er voor iedereen wel wat te vinden. Je kan kiezen voor een rustig behangetje of juist voor een opvallend motiefje. Kan je geen keuze maken uit al die leuke behangetjes? Doe eens gek en combineer.

Wat je in de warme landen vaak ziet, is dat ze daar trappen bekleden met tegels. Leuk van die Portugese tegeltjes in allemaal kleuren en patronen. Het enige nadeel hiervan is dat het enorm veel werk is om je hele trap te bekleden met tegels. Dit kan veel makkelijker en sneller door plak strips aan te schaffen met tegels erop of gewoon zijl te kopen met een tegelmotief. Heb je voldoende tijd en lijkt het je wel een leuke bezigheid? Laat je dan niet tegenhouden en schaf die tegels aan, want niks kan echte tegels overtreffen.

De leuning

Als je dan de trap in een nieuw jasje hebt gestoken, kan natuurlijk de leuning niet achterblijven. Je kan ervoor kiezen om de trapleuning die je al hebt op te pimpen of een nieuwe te kopen. Als je kiest om een nieuwe aan te schaffen heb je in ieder geval genoeg keus.

Een van de mogelijkheden is om voor trapleuningen van staal te gaan. Dit is weer eens wat anders dan houten trapleuningen en ze zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Het voordeel van stalen of smeedijzeren trapleuningen is, is dat het in elk interieur goed past. Wat wil je nog meer?

De wand

Vind je de trap er eigenlijk nog best goed uitzien? Maar is jouw hal evengoed nog saai of niet zoals jij wilt? Kijk dan eens naar de wand naast de trap. Met hele kleine aanpassingen wordt het straks nog het leukste plekje van het huis. Zoals met elke wand in huis zijn er genoeg opties om het op te pimpen. Je kan de wand in een mooie kleur en/of kleuren schilderen, behangen in de print die jij wilt, of kiezen om er een mooie fotowand van te maken met alle leuke vakantiekiekjes. Zo wordt traplopen toch nog leuk.

gekleurd trapgat

Bijzondere trappen

Wil je nu echt iets bijzonders en heb je een grote woning en een flinke zak met geld? Droom dan weg bij een van deze indrukwekkende trappen!