Op een gegeven moment kom je in een periode in je leven waarbij je om je heen merkt dat de ene housewarming na de andere housewarming komt. Heel fijn maar bij een housewarming komt ook vaak een cadeau kijken. Heb je een leuk housewarming cadeau nodig, lees hier verschillende ideeën die fijn zijn om mee te nemen naar een housewarming.

Wil je niet iets typisch geven wat past bij een housewarming? Lees dan deze artikelen over cadeau voor haar en cadeau voor hem. Hier vind je iets meer persoonlijke artikelen gericht op hem of haar.

Housewarming cadeaus

Laten we beginnen met de housewarming cadeau die te geven zijn op een housewarming. Je wilt iets geven waar ze echt wat aan hebben in het nieuwe huis waar ze net zijn komen wonen. Een huis kopen is niet niks, daarnaast zijn al de spullen die je erbij moet aanschaffen ook niet niks.

Het licht er wel aan of ze vanuit het ouderlijk huis naar een eigen huis gaan of vanuit een ander huis naar het nieuwe huis.

Voor het eerst op jezelf wonen komt veel bij kijken en koop je natuurlijk het broodnodige. Dingen zoals een tosti-ijzer en broodrooster komen later wel, deze heb je niet 1,2,3 nodig. Dit is dus een perfect cadeau om op in te spelen. Geef iets wat ze zelf nog niet snel zouden kopen maar wel heel blij mee zijn. Een tosti-ijzer zou je misschien 3 maanden later aanschaffen. Maar het krijgen van dit op een housewarming is heel fijn.

Daarnaast kan het ook zo zijn dat er een housewarming of sleutelfeest wordt gegeven bij het krijgen van de sleutel van het huis. Hierbij is het huis nog in een lege staat en gaan de nieuwe bewoners een tijd tegemoet met veel verbouwen, klussen en verhuizen. Weer een goed idee om op in te spelen, geef bijvoorbeeld met je vriendengroep vouchers waarbij jullie verschillende activiteiten opschrijven die ze kunnen gebruiken.

Moeten ze veel schilderen? Hop een voucher met hulp bij het schilderen. Hebben ze kinderen? Hop weer een voucher met oppas voor een dag zodat ze zelf makkelijk kunnen klussen. Maak het verbouwen een stuk makkelijker door dit boekje met vouchers. Je kunt ook een leuke cadeaubon maken.

Andere leuke housewarming cadeau ideeën

Het is ook goed mogelijk om gewoon wat te geven wat mooi staat in het huis. Geef bijvoorbeeld, als het richting de herfst gaat, een schaal met kaarsen. Dit staat leuk op tafel.

of ga voor een mooie vetplant die in de kamer gezet kan worden. Mijn tip is vooral kies iets wat jij denkt dat goed is en waar degene blij van wordt. 
Ken je de persoon niet heel goed speel dan eerder op safe en kies voor een mooi kookboek. Ken je den persoon beter dan kan je al wat beter inschatten of het bij de persoon past of niet.

Na dit artikel is het perfecte cadeau voor de housewarming hopelijk gevonden en ben ik blij dat ik je heb kunnen helpen. Proost!