Ik hou van de zomer, maar de herfst en winter brengen een hoop knusse gezelligheid in huis. Dat heeft in mijn ogen vooral te maken met het feit dat we weer meer binnen zijn, en natuurlijk omdat het kouder en donkerder is. Wat dat betreft ben ik ook blij dat Kerst bij ons in de winter valt, in landen op het zuidelijk halfrond valt het in de zomer… 

Wat kan ik toch blij worden als ik ’s avonds na een drukke werkdag weer in mijn sfeervolle woning kom. Schoenen uit, joggingbroek aan en heerlijk onderuit op de bank met een glaasje wijn. Nu het buiten weer eerder donker wordt, doe ik het liefst zo snel mogelijk mijn houten jaloezieën en gordijnen dicht en steek ik wat kaarsjes aan.

houten jaloezien

Houten jaloezieën

Je hebt natuurlijk enorm manieren om je woning gezellig en donker te maken. Luxaflex, lamellen, gordijnen of… jaloeziën.

Mijn houten jaloezieën zijn behoorlijk bepalend voor de sfeer en uitstraling die ons huis heeft. Wat ben ik toch blij dat ik hiervoor heb gekozen.

schermafbeelding-2016-10-14-om-09-03-11

In de zomer geniet ik van de lichtinval die van buiten door de lamellen naar binnen schijnt.

De strepen licht over mijn vloer en meubels vind ik fijn naar te kijken.

En als ik ’s morgen beneden kom, kan ik zelf precies bepalen waar en hoeveel licht ik door de houten jaloezieën in mijn kamer wil. Als de zon fel schijnt houd ik ze lekker wat dichter en als het buiten wat mistig is, doe ik ze bijna helemaal open.

Dat gaat – als ik thuis ben – eigenlijk de rest van de dag zo door. Tot ik ze ’s avonds volledig dicht doe om zo lekker afgesloten van de buitenwereld van mijn huis te kunnen genieten.

Makkelijk schoon te houden

Naast die knusse en warme uitstraling is het onderhouden van mijn houten jaloezieën echt een peulenschil. Aangezien ik van nature niet zo’n poetser ben, is het onderhoud van houten jaloezieën echt iets voor mij.

houten_jaloezieen

Eens in de paar weken maak ik een klein sopje van groene zeep en neem ze dan licht vochtig af. Op deze manier blijven ze er als nieuw uitzien en heb ik ook nooit last van dikke lagen stof. Ik hoop zo nog jarenlang plezier van ze te hebben.

Veel kleuren

Mijn houten jaloezieën heb ik een jaar geleden bij Creon Raamdecoraties aangeschaft. Ik had de keuze uit prachtige kleuren zoals ‘Dune’ en ‘Limestone’, maar heb uiteindelijke voor ‘Taupe’ gekozen. Deze kleur houten jaloezieën staan erg mooi bij mijn net geverfde muren en zijn bijna dezelfde kleur als mijn bank.