Ben je ook toe aan iets nieuws als raamdecoratie en weet je nog niet goed wat te kiezen? Het is toch lastig om uit de enorme keuze juist datgene te halen, dat het beste bij je past. Ik heb hetzelfde probleem Maak je keus ondervonden en ben op onderzoek gegaan naar de verschillende raamdecoraties die te koop zijn. Hieronder lees je wat ik zoal ben tegengekomen.

Gordijnen

Daar weet je zelf waarschijnlijk al genoeg van. Het type stof, het dessin en de kleur zijn zeer bepalend voor de uitstraling.

Gordijnen zijn warm en gezellig en passen eigenlijk wel in ieder huis. Stoffen gordijnen zijn ook in alle prijsklassen te krijgen. Een raamdecoratie waar je eigenlijk niet mis mee kan gaan.

Houten jaloezieën

In de woonkamer of slaapkamer wordt vaak voor houten jaloezieën gekozen als raamdecoratie. Ze zien er luxe uit, het licht dat er doorheen komt is warm en gezellig en je kunt ze eenvoudig sluiten bij hitte of in de avond om privacy te creëren. Ze zijn in verschillende effen neutrale tinten verkrijgbaar of in robuuste houtstructuur.

Je kunt ze mooi laten aansluiten bij je vloerkleur en interieur voor een harmonieus geheel. Ze trekken minder stof aan dan gordijnen en ze zijn eenvoudig te monteren en te reinigen.

(Duo) rolgordijnen

(Duo) rolgordijnen kun je in het hele huis toepassen, ze zijn verder ook geschikt voor kantelramen en schuine dakramen. Ze zijn uitgevoerd in diverse natuurtinten, maar ook in vrolijke felle tinten, bijvoorbeeld voor kinderkamers.

Deze raamdecoratie is compact, zit op een rol en kan in verschillende standen worden geschoven, helemaal open, helemaal dicht of je schuift de transparante en dichte horizontale stofstroken zo over elkaar dat er mooi gefilterd licht doorheen komt en je zowel privacy als een gezellige sfeer hebt.

Plissé gordijnen

Deze zitten niet op een rol zoals bij rolgordijnen, maar worden compact opgevouwen door een bedieningsmechanisme aan de onder- en/of bovenlijst. Verder is het gebruik hetzelfde. Je kunt kiezen tussen transparant of semi-transparant, deze is uitgevoerd in wat dikkere stof. Ook is een verduisterend plissé gordijn een mogelijkheid, fijn in een slaapkamer.

Aan de binnenzijde zit een extra laag verduisterende stof in een kleur naar keuze. Wanneer je voor een top-down & bottom-up systeem kiest, kun je het gordijn naar boven én naar beneden trekken, zodat bijvoorbeeld alleen het midden van het raam bedekt is. Erg handig als je wel veel licht, maar geen inkijk wil.

Je ziet het, er is veel keuze in raamdecoratie. Mijn voorkeur gaat uit naar houten jaloezieën omdat ik weer eens wat anders wil. Heb jij je keuze al gemaakt?