Met een houten keuken kun je werkelijk alle kanten op. Verschillende keukenstijlen combineer je gemakkelijk met een houten design. Eén ding is in ieder geval zeker: hout zorgt voor een warme, knusse uitstraling in iedere keuken. Aan jou de keuze welke twist je aan het design geeft. Bij Tulp Keukens vind je een uitgebreid overzicht met diverse houten keukens, hier kun je veel inspiratie opdoen. Met de talloze mogelijkheden zie je soms door de bomen het bos niet meer. Lees daarom hier verder voor leuke ideeën, handige tips en inspiratie.

Wat zijn de mogelijkheden?

Hout kan op verschillende manier verwerkt worden in het design van je keuken.

Allereerst is het belangrijk om te bedenken in hoeverre je hout wilt integreren in het design en hoe sterk je dit materiaal naar voren wilt laten komen. Een houten keukenblad, bijvoorbeeld, zorgt voor een subtiel effect.

Ook houten accessoires, zoals opbergplanken of -kasten, en houten meubelen behoren tot de mogelijkheden in de keuken. Vanzelfsprekend wordt het effect sterker als je meerdere houten elementen in de keuken verwerkt. Wil je het effect van hout sterk naar voren laten komen? Dan zijn houten keukenfronten of een houten achterwand goede opties. Hierbij is het houten design meer aanwezig en wordt het warme effect sterker.

Tot slot bestaat er ook de mogelijkheid om een houten vloer in de keuken te plaatsen.

Hoe combineer ik een houten keuken met diverse keukenstijlen?

Een van de grote voordelen van hout is dat het een makkelijk te combineren materiaal is. Allereerst kun je verschillende soorten hout met elkaar combineren voor een speels effect. Diverse houtsoorten, kleurtinten en nerven zorgen voor afwisseling in het design.

Daarnaast is hout ook goed te combineren met andere materialen. Wit en hout is een klassieke combinatie die altijd goed uit de verf komt. Ook met andere kleuren of materialen, zoals staal en ijzer, komen houten elementen nog steeds goed tot hun recht. Op deze manier is het eenvoudig om hout te integreren in bijvoorbeeld een modern, industrieel of landelijke keukenstijl.

Met een houten keuken ben je dus vrij in de keuze voor een keukenstijl die geheel bij jouw smaak past.

Hoe ontwerp ik mijn houten keuken?

Je kunt een houten keuken natuurlijk op vele manieren vormgeven.

Veel keukendealers, waaronder Tulp Keukens, hebben een 3D-ontwerper waarmee je zelf digitaal een keuken kunt ontwerpen. Hierdoor richt je de keuken geheel in op jouw manier en integreer je de elementen, keukenapparatuur en stijl die jij mooi vindt in het design. Uiteraard kun je ook de verkoopadviseur een keuken voor je laten samenstellen, naar aanleiding van jouw wensen.