Wie een huis gaat voorzien van een nieuwe vloer kan kiezen uit tal van producten. Afhankelijk van smaak en budget kun je een vloer kiezen van bijvoorbeeld laminaat, tapijt, PVC, plavuizen en houten parket. Iedere vloersoort heeft eigen plus- en minpunten. In dit artikel bekijken we de voordelen van een houten vloer.

Vloer kiezen? Hout geeft je interieur een knusse sfeer

Een houten vloer geeft meer sfeer aan een ruimte dan welke andere vloer dan ook. Dankzij de warme en authentieke uitstraling van een houten vloer is je huis prettig om in te wonen en in te leven.

Vloer kiezen hout

Veel keus

Om precies die sfeer te creëeren die jij voor ogen hebt, kun je met houten vloeren alle kanten op. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hout, uit verschillende breedtes van planken en uit verschillende kleuren hout. En daarnaast kun je het parket ook nog eens op allerlei manieren neerleggen. Laat je goed adviseren om keuzestress te voorkomen en ontdek welke houten vloer het beste past.

Vloer kiezen

Een houten vloer is tijdloos

Kies een goede houten vloer en je hebt er nog jaren plezier van. Ook wanneer je je interieur wil veranderen kan je vloer blijven liggen. Een houten vloer past namelijk goed in een klassiek interieur, maar misstaat ook zeker niet in een huis met moderne en strakke inrichting. Je kunt er dus alle kanten mee op!

Houten vloer

Hout gaat jarenlang mee

Dat houten vloeren qua stijl tijdloos zijn en lang mee gaan schreven we hierboven al. Maar ook de planken van de vloer gaan lang mee. Een houten vloer is duurzaam en gaat – mits deze goed wordt onderhouden – jarenlang mee. Op die manier verdien je jouw investering in een goede vloer dubbel en dwars terug.

Ga je een vloer kiezen, dan kun je er budget technisch naar kijken wat het je “per dag” of “per jaar” kost. Steek je 1000 euro in een vloer die je over 5 jaar vervangt, dan is dat 200 euro per jaar. Steek je er 2000 euro in en doe je er 20 jaar mee, dan is dat maar 100 euro per jaar!

houten vloer in keuken

Foutje? Zo gerepareerd!

Hoe stevig en duurzaam een houten vloer ook is, er kan natuurlijk toch een keer een put komen. Is de vloer erg beschadigd? Geen nood! In tegenstelling tot bijvoorbeeld een laminaat vloer kun je een houten vloer eigenlijk altijd repareren. Een parketvloer is dik genoeg om te schuren en is daarna weer zo goed als nieuw.

Makkelijk schoon te houden

Een houten vloer is heel gemakkelijk schoon te houden. Hoe dat komt? Hout laadt geen statische elektriciteit en trekt daardoor ook geen stof en vuil aan. Het hout absorbeert ook geen vuil en viezigheid en dat scheelt ook! Met jouw nieuwe vloer is je huis dus schoner en ben je minder tijd kwijt aan schoonmaken. Een belangrijk pluspunt!

Eco-vriendelijk is hip

Langzaamaan krijgen steeds meer mensen oog voor duurzaamheid en eco-vriendelijkheid. Je huis zo verantwoord mogelijk inrichten is inmiddels dan ook een duidelijke trend. Daar in mee gaan levert je niet alleen een prachtig interieur op, maar ook een inrichting die minder slecht is voor het milieu dan veel andere alternatieven. En op de aarde mogen we best een beetje zuinig zijn, toch?

Een houten vloer is gemaakt van 100% natuurlijk materiaal, recyclebaar en bij de productie wordt zo min mogelijk water en energie verspild. Dat is hip én goed voor het milieu! Ben je je dus aan het twijfelen en moet je binnenkort een nieuwe vloer kiezen, een houten vloer is een mooie en duurzame optie.