Ben je op zoek naar ideeen voor interieur, dan zit je natuurlijk goed bij een website die “interieur ideeen” heet 🙂 Op deze site verzamel ik al mijn ideeen om je woonkamer, slaapkamer, tuin en alles in en rondom je woning zo leuk mogelijk te maken.

Zelf houd ik vooral van een warme, gezellige, knusse inrichting die netjes opgeruimd is. Praktisch, stijlvol, licht en ruimtelijk. Ja, zo zou ik mijn ideale interieur omschrijven.

Maar hoe zit dat met jou?

Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur. Het is daardoor niet eenvoudig om een one-size-fits-all lijstje te maken met ideeen voor interieur. Maar hierbij een poging!

Ideeen voor interieur om te beginnen: opgeruimd staat netjes

Het is de bedoeling om ongeacht het type interieur dat je huiskamer heeft, ik je precies de tips geven waar je woning van zal opknappen. Ik denk dat weinig mensen houden van een rommelig interieur en huishouden. Maar in sommige woonkamers en slaapkamers lijkt het wel een onmogelijke opgave om het netjes te houden.

Slim opbergen is key. Het moet leuk zijn om dingen op hun vaste plek te leggen. Als iedereen 1 rommel-laatje heeft, kunnen daar mooi alle attributen ingelegd worden die even geen bestemming hebben.

Overigens is een van de populairste artikelen op mijn site, het artikel over opberg ideeen.

trap opruimen interieur bed opslag ruimte interieur ideeen

Een andere tip die ik kan geven om je woning netjes te krijgen, is om veel te werken met bakjes. Je ziet al op de foto hieronder dat de uien netjes in een leuk bakje liggen.

keuken interieur ideeen

Heb je op bepaalde plekken in je woning veel losse spulletjes staan, zet ze in een bakje en het ziet er in een keer verzorgd uit. Alsof het zo bedacht is. Mooi, da’s precies de bedoeling!

netjes huis

Stijlvolle elementen in je woning

Het is soms verdomde lastig om je interieur wat meer cachet en klasse te geven. Een uitstraling waar je vrolijk van wordt, zonder al je meubels te hoeven vervangen.

Hierbij een paar tips, ze kosten misschien wel wat maar je hoeft niet je volledige interieur te vervangen.

1. Ga voor sierplinten

Sierplinten, ik houd ervan… Subtiel aanwezig en erg bepalend voor het algemene beeld van de ruimte.

sierplinten

sierplint

2. Verlichting

Een inkoppertje natuurlijk, goede verlichting doet heel veel met je woning. Een tijdje geleden kocht ik via een Chinese website onderstaande lampen. In Nederland kon ik ze namelijk nergens vinden. Tegenwoordig liggen ze in behoorlijk wat meubelzaken.

Het mooie van dit soort lampen is dat ze een soort kaarslicht afgeven. Erg sfeervol, en de bolletjes zelf zien er ook gewoon erg mooi uit. Voor minder dan 25 euro heb je superverlichting in je woonkamer!

ideeen voor interieur lampen sier verlichting

Toch gaat er overdag echt niets, maar dan ook niets boven licht van buiten. Veel en grote ramen heb je daarvoor nodig.

Zo heb ik in 2014 onze eetkamer voorzien van een glazen plafond waardoor het een echte serre is geworden. Veel meer licht in de woning, fijn!

3. Matte en pastel kleuren

Vaak zijn matte en pastel kleuren erg chique en stijlvol.

pastel kleuren

pastel

4. Mooi gestucte wanden en plafond

Van groot belang is de kwaliteit van het stucwerk in je woning. De muren verbinden alles met elkaar. Het is de achtergrond voor elk meubelstuk.

Meubels kunnen hierdoor mooier in je woonkamer staan.

5. Kunst

Met een klein beetje kunst laat je jouw smaak zien. Niet alleen schilderijen, maar juist ook een beeldje (neem dat mee op vakantie, veel leuker), een prachtige spiegel (nog functioneel ook) of een leuk retro product.

kunst en sier

Wil je meer lezen over meer stijl in je huis krijgen? Lees dan dit artikel over stijlvol wonen.

6. Speel met natuur in je interieur

Verwerk leuke, grappige stukjes uit de natuur in je interieur. Het geeft je een duurzaam-gevoel en wie houdt er nu niet van wat groens in huis!

natuur in je interieur