Previous Post

Stijlvol wonen, foto’s en tips

Stijlvol wonen is heerlijk. Wie geniet er niet van een mooi opgeruimd huis, met prachtige accessoires, mooie verlichting en een ambiance waar je gewoon meteen vrolijk van wordt. In dit artikel lees je hoe ik stijlvol wonen interpreteer, en geef ik tips hoe je zelf je woning stijlvol kunt inrichten.

Veel mensen kijken naar hun woonkamer, en hebben werkelijk geen idee hoe ze er iets stijlvols van kunnen maken. Het is ook niet eenvoudig. Er gaat tijd en geld inzitten. Daarbij natuurlijk ook een stukje passie en overgave. Maar inmiddels weten we wel dat niets vanzelf komt in het leven 🙂

Heb je besloten dat stijlvol wonen bij je past, en wil je ervoor gaan? Dan geef ik je aan de hand van de volgende woonkamer voorbeelden tips.

Voorbeelden van stijlvol wonen: kies je kleur

stijlvol wonen

Start met een eenvoudig onderdeel; kies je kleuren. Het belangrijkst is dat je de discipline hebt om voor je eerder gemaakte keuze te blijven gaan. Pas dan wordt het echt stijlvol.

In de foto hierboven zie je dat er voor groen, donker en lichtbruin is gekozen. Dit matcht goed bij elkaar.

Stijlvol wonen met zachte kussens

stijlvol-wonen-voorbeelden

Leuk en stijlvol vind ik het altijd als er wat zachts in een woonkamer is verwerkt. Kussens, hockers, een zacht ogende bank of stoelen of een zacht kleed of tapijt als je dat mooi vindt.

Fijn ook van zachte materialen of stoffen, is dat licht er niet op weerkaatst. Licht dat weerkaatst op meubels, de vloer of iets anders glimmends (tenzij zo bedoeld) vind ik persoonlijk wat minder stijlvol in een woning.

woon-je-stijlvol

Wanddecoratie in je woonkamer waar je blij van wordt

Je muren laat je natuurlijk nooit kaal. Maar ik geef eerlijk toe; wanddecoratie voor in je woonkamer is erg lastig om invulling te geven.

Mijn tip is dat je eigenlijk zou moeten proberen om er iets persoonlijks in te verwerken, en zeker niet te overdrijven. De kleuren moeten passen bij de kleuren van de rest van de woonkamer.

stijlvol-wonen-woonkamer

Erg gaaf vind ik van die aluminium foto’s. Canvas kent iedereen inmiddels wel, maar een eigen foto op aluminium afdrukken geeft een heel gaaf en professioneel effect.

Kies uitgesproken producten waar je blij van wordt

Eerlijk toegegeven, ik wilde deze foto erin verwerken omdat het salontafeltje precies de tafel is die wij thuis hebben staan. Het is een duidelijke keuze voor een stijl, namelijk barok. In de rest van deze woonkamer is weinig barok toegevoegd, misschien de spiegel.. De stoel en bank vind ik apart, het moet je smaak zijn, maar het is wel een duidelijke keuze geweest van iemand met durf.

stijlvol-wonen-exclusief

Stijlvol wonen is zithoekjes creeeren!

Een zithoek straalt rust uit, je kunt er uitrusten, een boekje lezen, een kopje thee drinken met iemand… Vanzelfsprekend krijg je een zithoek niet automatisch stijlvol, kies daarvoor meubilair van de juiste stijl die past bij de kleur van je muren, het plafond en nog belangrijker; de vloer.

stijlvol-wonen-tips

Ik hoop dat je iets hebt aan deze ideeen en tips om zelf het stijlvol wonen na te streven in je eigen huis. Mocht je meer tips willen lees dan het artikel over je huis inrichten. Wil je dat een beetje voordelig doen, kijk dan in dit artikel met tips om te besparen op je huis inrichten.


Interieur-ideeen.com heeft een nieuwe webshop geopend. Ter promotie geven we dit leuke vogelhuisje weg (je betaalt alleen de verzendkosten).

Next Post
data-ad-format="link">

8 thoughts on “Stijlvol wonen, foto’s en tips”

 1. Hallo, wat ik zo jammer vind zijn de foto’s van voor mij nog te grote woonkamers. Ik heb een kamer van 3 bij 6 en moet daarin een leefruimte creëeren voor 3 tieners en mezelf. Zonder dat het een puinhoop lijkt. Erg lastig want staat al snel vol. En ben gek op strak modern interieur zoals zwart wit en rood. Wie heeft idee

 2. Leuke site, alleen 1 tipje… De meeste mensen wonen niet zo groot, dus probeer tips en voorbeeldfoto’s aan te passen naar wat kleinere ruimtes.

  Verder kei goed!

 3. Enkele tips voor kleine ruimtes:
  gebruik lichte kleuren voor de muren. Wit creëert ruimte. Stel dat je witte muren hebt dan mag je gerust een donkere vloer hebben. Daarnaast kan je bijvoorbeeld ook werken met decoratieve elementen als spiegels en schilderijen om de ruimte optisch groter te maken.
  Bij een kleine woonruimte met een aanliggende keuken ben je uiteraard aangewezen op een open keuken.

  1. hoi,
   gedurfd de verschillende woonruimten. Wat ik nog mis is een ruimte waar er met bamboe/rotan gewerkt is. hoe speel je daarin met kleuren, kruiken, vazen en groen

 4. Leuke tips allemaal om stijlvol te wonen. Als wandbekleding zou je ook nog voor fotobehang kunnen kiezen. Zeer sfeervol en met een eigen foto erg leuk als herinnering aan de muur.

 5. De woonkamer stylen vind ik altijd lastig. Ik houd van een open ruimte maar mijn fijne grote bank wil ik ook niet kwijt. Ik ben daarom vaak aan het schuiven en vind het fijn om inspiratie te zoeken op internet. Een open haard die op de eerste foto te zien is staat al een tijd op mijn wensenlijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *