Industriële elementen in het interieur van woningen zijn hot! Steeds vaker proberen interieurstylisten het interieur een industriële look te geven door hier verschillende industriële meubels aan toe te voegen. Ik moest zelf even wennen aan deze stijl, maar vind het nu wel heel tof.

Hoe zorg jij er momenteel voor dat je woning een industriële look heeft? In dit artikel heb ik een aantal voorbeelden van meubels verzameld die je interieur een industriële look geven. Ze worden veel gebruikt door interieurstylisten.

Zo kun je er zelf voor zorgen dat je interieur een industrieel tintje krijgt.

Gebruik een industriële stellingkast in de keuken

Over het algemeen ben ik geen fan van open kasten. Het is in de praktijk erg lastig om het er netjes uit te laten zien. Een industriële stellingkast kan echter wel heel gaaf zijn, ook al vereist het discipline om hem goed in te richten en er niet de hele tijd zwervende rommeltjes in te leggen.

industriele stellingkast

Een stellingkast kun je op verschillende plekken in huis gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de berging, een werkkamer of de keuken. In een keuken heb je met een stellingkast meer opbergruimte, waardoor de stellingkast ook uit praktisch oogpunt erg handig kan zijn.

Vul hem met je servies, met glazen potten die gevuld zijn met bijvoorbeeld pasta, met verschillende potjes kruiden, enzovoorts.

industriele look

Ook kan het erg leuk zijn om aan de zijkant van de stellingkast bloempotjes met verse kruiden te hangen. Verse kruiden komen altijd van pas en zijn heerlijk in verschillende gerechten.

Maak bijvoorbeeld gebruik van bieslook, peterselie en basilicum. Niet alleen zijn deze kruiden lekker voor over je eten, ook zorgt het voor een natuurlijke, frisse geur in de keuken. De plantjes kun je heel eenvoudig in een supermarkt kopen en dien je enkel af en toe wat water te geven.

Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om de kruiden zelf te zaaien.

Industriële lampen voor een industriële look

Naast de mogelijkheid om een stellingkast in je interieur te gebruiken, kun je ook kiezen voor industriële lampen.

industriele look lamp industriele lamp industriele lamp

Industriële lampen werden  van oorsprong gebruikt in fabrieken, waar de lampen voornamelijk in donkere fabrieksgangen en –hallen gebruikt werden. Bij het ontwerp van deze lampen was het voornaamste uitgangspunt dat ze tegen een stootje moeten kunnen!

Rond de jaren ’90 leken de industriële lampen voorgoed te verdwijnen, maar inmiddels is de industriële lamp terug van weggeweest.

Een industriële lamp kun je in veel woonwinkels kopen. Wees je er hierbij wel van bewust dat het vaak niet om authentieke industriële lampen gaat, maar om namaak.

industriele lampen

Er zijn een aantal webwinkels die wel authentieke industriële lampen verkopen zodat je een echte industriele look in je woning krijgt. Deze lampen worden opgeknapt en vervolgens verkocht aan de consument. De oorspronkelijke lamp wordt hergebruikt, en door het jarenlange gebruik is iedere lamp uniek geworden. Je hebt bij industriële lampen de keuze uit wand-, vloer-, tafel- en hanglampen.