Daar staat ‘ie dan, jouw nieuwe tuinhuisje. Jaarlijks krijgen we van vele Nederlanders te horen dat ze er een hebben gekocht. Je kunt een tuinhuisje dan ook zo veelzijdig inzetten, dat het best logisch is.

Van binnenuit kijk je de tuin in en krijg je direct een echt buiten gevoel, heerlijk! Aan jou de schone taak om het tuinhuisje in te richten. Daarom in dit artikel een aantal handige tips.

Geniet van het uitzicht

Of je een tuinhuis nu gebruikt als kantoor, als atelier of als relax-plekje…je zit natuurlijk niet voor niets zo dicht bij de natuur in je eigen tuin. Zorg dus dat je vanaf de meest gebruikte plek in het tuinhuisje (je bureau of fijne stoel) uitzicht hebt op die tuin. Dan houd je het hele jaar door een buitengevoel.

glazen tuinhuis

Pas op voor teveel hout

Dat je tuinhuisje van hout gemaakt is, geeft het interieur gelijk een fijne, warme sfeer. Maar het betekent ook dat je met de inrichting rekening moet houden met materialen en kleuren. Houten meubels kunnen wel, maar zorg er voor dat niet alles in dezelfde houten kleur is. Kies voor geverfde meubels of verf juist de binnenmuren van je tuinhuis. En combineer met kunststof en stof voor meer variatie.

Ga voor groen

Een tuinhuisje mag je stylen alsof het je tweede woonkamer is. Zorg voor fijne meubels, stijlvolle accessoires én groen: Ook in deze buitenkamer zijn kamerplanten op hun plek. Sterker nog, ze versterken het natuurlijke gevoel enorm en laten je nog meer genieten van jouw nieuwe favoriete plekje.

kamerplanten tuinhuisje

Maak het niet te vol

Een tuinhuisje kopen doe je niet voor niets. De extra ruimte die een tuinhuisje biedt wil je daarom goed benutten!

Maar let op: zorg er wel voor dat de kamer niet te vol raakt. Een salontafel met opbergruimte onder het tafelblad, een dichte ondiepe opbergkast en een leuk wandrek aan de muur bieden opbergruimte en houden het tuinhuisje net en overzichtelijk. Zeker wanneer je het tuinhuis veel gebruikt om te werken of te relaxen wil je niet tussen de rommel zitten.

engels tuinhuis ingericht

Vergeet de verlichting niet

Als je in vol daglicht in je tuinhuisje staat zou je haast de verlichting vergeten. Om ook in de avonden en op grauwere dagen in je tuinhuis te kunnen vertoeven is goede verlichting echt noodzakelijk. Een plafondlamp en eventueel een leeslamp of tafellamp zorgen er voor dat je in alle omstandigheden goed zicht hebt.