Hoe lekker is het, om een eigen plekje te hebben waar jouw kind uren kan spelen, zich kan ontspannen en ’s nachts heerlijk kan slapen. Maar waar let je op bij het inrichten van de kinderkamer? In dit artikel onze tips en inspiratie voor het inrichten van de kinderkamer.

Stijl en kleur

Als kleine kinderen groot worden – en dat doen ze maar wat snel! – hebben ze vaak allerlei ideeën voor hun eigen nieuwe kamer. Natuurlijk kun je niet alles daarvan realiseren, maar door goed te luisteren kun je gemakkelijker een bepaalde stijl, een thema of een kleur bepalen.

Bij meisjes is ‘lief en roze’ vaak zeer geliefd. Jongens gaan eerder voor een stoere kamer met auto’s, vliegtuigen of neutrale maar stoere kleuren en accessoires. Het eenvoudige van de Scandinavische interieurstijl spreekt ook veel kinderen aan. Die stijl laat zich bovendien goed combineren met verschillende thema’s en kleuren.

kinderkamer bed

First things first

Het inrichten van een kamer begint, na het bepalen van de stijl en de kleur, bij het kiezen van de grootste meubels. Een bed, een kast en een bureau bepalen veelal de indeling van de kamer. Dit is dus ook hét moment om te kijken welke belangrijke items echt niet in de kinderkamer mogen ontbreken. Met stip op één: een kinderbed.

kinderkamer hoogslaper bed

Een knus bed waarop gespeeld kan worden

Een bed is in de kinderkamer veel meer dan een plek om te slapen. Natuurlijk is dat de belangrijkste functie van dit meubelstuk, maar voor kinderen is er meer. Op het bed kan worden gespeeld, er kunnen boekjes worden gelezen, je kunt er uitrusten of koprollen maken en misschien stiekem eens op springen.

Ieder kind zijn eigen bed

Een bed moet dus lekker liggen, een knus plekje bieden én uitnodigend zijn. Dat kun je in de eerste plaats bereiken door een bed te kiezen dat past bij de sfeer van de kamer en bij de wensen van je kind. Wat dat betreft is er enorm veel keuze! Van hoogslapers met bureau tot knusse bedden met een dakje en van raceauto-bedden tot halfhoogslapers met een speelhuisje er onder. Waar slaapt jouw kind het liefst?

kinderkamer bed halfhoogslaper

Stylen met accessoires

Zijn de muren geverfd en de grote meubels neergezet, dan is het tijd om kleding en speelgoed op te ruimen in de (nieuwe) kledingkast. Op het bureau kunnen teken- en schrijfspulletjes en losse rommeltjes kunnen in een leuke opbergmand in de hoek.

Alles op zijn plek? Maak de kamer dan af door te stylen met leuke accessoires. De perfecte manier om kleur terug te laten komen in de kamer en om een extra sfeervolle kinderkamer te creëren. Zo wordt het een plekje waar je kind heel graag is en aan het einde van de dag moe maar voldaan in slaap kan vallen.