Natuurlijk licht is voor veel mensen het prettigst, maar een groot deel van de dag hebben we nu eenmaal ook gewone verlichting nodig. Maar een lamp biedt vaak veel meer dan alleen maar licht. Een lamp is een belangrijke eye-catcher in je woonkamer. Boven de eettafel bepaalt hij in grote mate de sfeer en de uitstraling.

Ik had vandaag zin om eens wat hanglampen op een rijtje te zetten.

Inspirerende hanglampen voor boven je eettafel

kleur hanglamp
Soms moet je gewoon wat lef tonen bij het kiezen van een kleur

In sommige woonkamers komt het niet uit, maar een beetje lef en durf tonen is natuurlijk leuk in je woonkamer. Je kunt natuurlijk nog wat producten in je woonkamer toevoegen met dezelfde kleur, dat maakt het echt af.

rvs hanglamp
Een rvs hanglamp geeft een industriële look

Ook RVS kun je op meerdere plekken terug laten komen. Dat is niet gedaan op deze foto, maar geeft wel een tof effect.

hanglamp
Met bijzondere vormen heb je… iets bijzonders

Een ander kleurtje of juist een andere vorm; het is altijd leuk om wat af te wijken van wat je in de gemiddelde woning tegenkomt.

hanglamp indirect licht
Direct & indirect licht kan samengaan

Ook deze vorm is anders dan de meeste lampen, maar wat ik helemaal leuk vind is dat het licht zowel direct als indirect de huiskamer verlicht. Niet vanuit elke hoek kijk je in het felle bolletje.

hanglamp rondje
Een variant maar dan in koper kleur

Deze variant vond ik ook erg tof, hij heeft een koperachtige kleur wat heel gaaf samengaat met het licht zelf.

Je hebt tegenwoordig trouwens ook veel lampjes waarvan je het koperdraad mooi ziet opgloeien. Ik vind dat dat een soort kaarslicht geeft, en denk dat als je zo’n lampje gebruikt in deze hanglamp dat je een erg warm effect zult krijgen.

langwerpige hanglamp
Een langwerpige hanglamp met verspreid licht over de tafel

Als je op elk deel van de tafel goede verlichting wilt zodat je vanaf elke plek fijn kunt lezen, dan is een langwerpige hanglamp een erg goede optie.

langwerpige hanglamp 2
Nog een langwerpige hanglamp
langwerpige hanglamp
Futuristische hanglamp met een wow-effect

Weer eens iets anders! Dat is wat ik dacht bij het zien van deze lamp. Het aardige is dat er ook lampjes aan de bovenkant zitten, waardoor je plafond veel indirect licht zal doorgeven. Deze lamp zie ik vooral terugkomen in een strak en modern interieur.

vierkante hanglamp
Nog een vierkante hanglamp

Eenzelfde soort idee maar dan een kwartslag gedraaid! Het design is erg slank wat de kamer niet te vol maakt. Bij sommige lampen heb je het idee dat ze te groot zijn voor de kleine woonkamer.

slang lamp
Slanke slang-lamp

Deze lamp heeft iets weg van een slang! Je kunt er natuurlijk meerdere kanten mee op, je zou er ook een driehoek van kunnen maken; het is maar net hoe je hem bevestigd. Ook deze hanglamp neemt relatief weinig ruimte in.

moderne lampen
3 slanke lampen voor een strak & modern interieur

De laatste hanglamp in de serie vind ik ook vooral geschikt voor een wat strakker en moderner interieur. Het RVS kun je mooi op andere plekken laten terugkomen, bijvoorbeeld in wat decoratie of in je stoelen.

Ik kwam deze hanglampen trouwens tegen bij lampen24.nl die zo vriendelijk waren wat hoge resolutiefoto’s door te sturen 🙂