De populariteit van steigerhout is de laatste jaren flink gestegen. De robuuste uitstraling past in ieder interieur thuis. Of je nu een ruw afgewerkte steigerhouten bank in een landelijk interieur plaatst, of een netjes afgewerkte steigerhouten tafel in een modern interieur. Steigerhouten meubelen zijn altijd op hun plek.

Steigerhout interieur

De voordelen

Het gebruik van steigerhout brengt vele voordelen met zich mee. Het is niet alleen een welkome afwisseling in het interieur, het is ook nog eens erg duurzaam. Na dat de steigerhouten planken gebruikt zijn op de bouw zijn ze afgeschreven als afval. Maar in plaats van een einde op de stortplaats, worden de planken opnieuw gebruikt om prachtige meubelstukken van te maken. Steigerhout kan dus ook zeker wel tegen een stootje. Na jaren lang op een steiger te hebben gelegen heeft het hout heel wat aan weersomstandigheden over zich heen gekregen. Sneeuw, regen, maar ook materialen als cement en verf hebben het steigerhout bestand gemaakt tegen alles wat nog komen gaat! Door de authentieke uitstraling die ze hiervan gekregen hebben kun je er alle kanten mee op. Kijk maar eens naar de vele mogelijkheden op 123homecollections.nl

Onderhoud

Steigerhout is gemakkelijk te onderhouden. Eventuele gebruikssporen storen niet; die geven het steigerhout namelijk juist zijn charme. Heb je nu toch een vlek die je graag uit de weg wilt? Dan haal je er gewoon even een schuurpapiertje overheen: klaar is Kees!

Zelf maken

Misschien wel het grootste voordeel van steigerhout is dat je er vrij gemakkelijk zelf mee aan de slag kan. Of je nu leuke planken aan de muur wilt of als handige Harrie een lounge bank voor de achtertuin in elkaar wilt spijkeren. Met steigerhout kun je alle kanten op!

In de woonkamer

Je kunt allerlei toepassingen voor steigerhout vinden in de woonkamer. Of het nu een klein bijzettafeltje is, een leuke plankenstellage aan de muur of een eigentijdse salontafel. Je kan het natuurlijk ook leuk combineren!

In de slaapkamer

Het mooiste steigerhouten meubelstuk in de slaapkamer is toch wel het bed. Niet alleen is het steigerhouten bed enorm stevig, maar het is ook nog eens bestand tegen slijtage. Daarbij zijn natuurlijke materialen altijd een goede aanvulling in de slaapkamer. Je kan op die manier gemakkelijk een rustige, vredige sfeer creëren.

In de tuin

Net als in de slaapkamer, komt steigerhout ook in de achtertuin heel goed tot zijn recht. Een leuke, robuuste hoekbank met een fijne tafel geven je achtertuin direct een warme, gezellige uitstraling.