Ken je dat? Dat je ergens een hapje gaat eten en het zo leuk is ingericht dat je die ideeën mee naar huis wilt nemen? Sommige horecazaken verkopen zelfs de meubels of de decoratie die in de inrichting zijn verwerkt. Vaak is dat niet goedkoop, maar wel heel erg leuk.

Als je een idee “mee naar huis wilt nemen”, neem er dan een foto van. Vergeet niet dat je foto’s op Google images ook reversed kunt opzoeken. Wie weet vind je een webshop waar je de producten kunt kopen, zoals horecarama.nl.

Trends in horeca interieur

Wat je steeds vaker ziet, zijn horecazaken met een ratjetoe aan stoelen en tafels. Geen vaste lijn in het meubilair dus.

De verlichting kan erg inspirerend zijn in een horecazaak. Op de foto hierboven zie je dat ze soort lampion-achtige lampen hebben opgehangen. Dat geeft een super speels effect, en staat erg leuk bij de kleurrijke inrichting.

Ook een kleine ophoging zie je regelmatig terugkomen in horecazaken. Als je thuis de ruimte hebt voor een “plateau”, dan kan dat echt een upgrade zijn voor je zithoek.

Een ratjetoe aan stoelen, of juist wat ouder materiaal is echt van deze tijd.

Eetkamer bank

Wat je in heel veel restaurants hebt, is een lange bank die aan de muur bevestigd zit.

Zoals je ziet kun je dat thuis vrij eenvoudig nabootsen.

De stenen muur

Terug van weggeweest! Ooit was het helemaal in, toen kwam er een fase dat mensen het er oud en lelijk uit vonden zien, en nu is het weer populair.

Zelfs onafgewerkte betonstukjes voegen iets rauws en industrieels toe aan de muur. Helemaal als er mooie verlichting op staat en wat decoratie aan hangt, kan zo’n stenen muur er heel gaaf uitzien.

Naast de stenen muur zie je in oude gebouwen soms ook een stenen vloer.

Verlichting

De verlichting is iets waar horecazaken zeker niet op besparen. En terecht. Het is in hoge mate sfeerbepalend.

De lamp is soms een echte eye-catcher.