Je kent het wel. Af en toe wil je alles gewoon even helemaal anders. Misschien is je huidige interieur verouderd. Of misschien is het wel gewoon tijd voor een nieuwe look. Om welke reden je het ook doet; je interieur een make-over geven kan een hele leuke klus zijn.

Nu kun je natuurlijk meteen aan de slag gaan. Maar er zijn ook een aantal zaken waarmee je de make-over een stuk soepeler kan laten verlopen. Er zijn natuurlijk wat dingen waar goed over nagedacht moet worden. Met deze tips maken we het je een stukje gemakkelijker.

interieur make over geven

Start met je doelstelling op papier zetten

Misschien klinkt het wat suf, maar je schrijf de volgende dingen eens op een blaadje:

  • Wat is mijn voorkeursstijl eigenlijk? (retro, modern, klassiek, industrieel etc)
  • Hoeveel houd ik van groen in mijn woning?
  • In hoeverre moet mijn woning rust uitstralen?
  • Houd ik van comfort of van stijl?

Zet dit op papier en vul het aan met voor jou relevante andere vragen. Vul het eventueel samen met je partner in. Let maar op: je loopt door de winkels en het wordt allemaal een stuk eenvoudiger.

Doe inspiratie op

Misschien wel een van de belangrijkste zaken op je to-do lijst is het opdoen van wat inspiratie. Blader wat online woonmagazines door of wandel eens door de IKEA. Je weet maar nooit wat voor interessante items en stijlen je tegenkomt. Op deze manier kun je een duidelijk beeld vormen van jouw toekomstige interieur.

Check je inboedelverzekering

Een make-over voor je interieur betekend vaak dat er nieuwe items aan de inboedel toegevoegd worden. Een oude bank die vervangen wordt, een nieuwe tv en misschien zelfs een nieuwe speaker set. Tijd om dus ook je inboedelverzekering even onder de loep te nemen. Nieuwe ronden, nieuwe kansen! Misschien is het tijd voor een overstap naar bijvoorbeeld de inboedelverzekering van Centraal Beheer. Die nieuwe, nauwkeurig samengestelde inboedel moet natuurlijk wel goed verzekerd worden.

Maak een kleurstaal

Heb je voldoende inspiratie opgedaan? Top! Je hebt inmiddels waarschijnlijk ook tal van kleurencombinaties voorbij zien komen. Maak een kleurstaal waar je jezelf tijdens het inrichten aan kan houden. Op deze manier blijft de woning een geheel en sluiten alle ruimten mooi op elkaar aan.

kleurenstalen

Blijf bij een specifieke interieurstijl

Ben je groot fan van houten items? Of misschien zijn koper en beton meer jouw materialen? De materialen die je gebruikt tijdens de herinrichting duiden een bepaalde interieurstijl aan. Door deze interieurstijl vast te stellen kun je het hele interieur op deze stijl aansluiten. De gekozen stijl kun je namelijk in alle elementen terug laten komen. Van de lampen tot de wanddecoratie.

interieurstijl 2

Heel veel succes met het restylen van je woning!