Vrijwel iedereen heeft een grote hekel aan ongedierte. Sommige soorten zijn met het oog waarneembaar, zoals muizen, ratten, vliegen, spinnen en wespen, maar er is ook genoeg ongedierte dat je niet of nauwelijks ziet. Denk bijvoorbeeld eens aan huismijt… Je kunt daar een irritante allergie aan overhouden.

Deze kleine beestjes kunnen zich verbergen in je tuin, maar bijvoorbeeld ook in het interieur. Ongedierte kan ervoor zorgen dat je meubels beschadigd worden. Dit wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen.

Om je interieur ongediertevrij te houden, kun je een aantal dingen doen. Een paar dingen liggen voor de hand, maar je wist vast niet alles!

Maak regelmatig schoon

Veel soorten ongedierte leven in een vieze omgeving. Wacht een paar keer te lang met etensresten opruimen, en de kans op de komst van muizen en ratten is een stuk groter.

Veel mensen richten zich met het schoonmaken echter alleen tot hun vloer en vergeten banken en stoelen. Op deze manier wordt je interieur een broedplaats voor veel soorten ongedierte.

Met de stofzuiger door je bank en stoelen heengaan is daarom erg belangrijk, en vergeet ook je bed niet soms te stofzuigen.

Vergeet ook vooral niet om stoffige plekjes extra vaak af te nemen. Sommige soorten ongedierte leven namelijk in een stoffig klimaat, dat geldt zeker voor huismijt.

Luchtvochtigheid op peil houden

Om te voorkomen dat ongedierte zich in je interieur gaat nestelen, is het zaak om de woning goed te ventileren.

Hoge luchtvochtigheid zorgt over het algemeen voor explosieve ontwikkeling van ongedierte. Ventileer je je woning niet? Dan wordt de kans op ongedierte dus alleen maar groter. Gooi dus ook in de herfst en winter af en toe de ramen en deuren open.

Boktor of houtworm in interieur

Sommige mensen krijgen te maken met boktor of houtworm in hun houten meubilair. Zo kan dit ongedierte bijvoorbeeld in een houten kast, stoel of tafel gaan zitten.

Wanneer je zeker weet dat er boktor of houtworm in je woning zit, kun je het betreffende meubilair gedurende een week invriezen bij een temperatuur van -20 graden. De houtworm wordt op deze manier gedood.

Je kunt er echter ook voor kiezen om het ongedierte te bestrijden met vergif. Hiervoor kun je een professionele ongediertebestrijder inschakelen.

Interieur ongediertevrij houden met hulp van bestrijder

Lukt het niet om je interieur ongediertevrij te houden? Dan kun je altijd nog een beroep doen op een professionele ongediertebestrijder.

Een bestrijder weet precies wat hij moet doen om je woning ongediertevrij te houden. Wanneer er al ongedierte aanwezig is, zal hij dit bestrijden. Hierdoor ben je binnen de kortste keren van het ongedierte verlost.

Daarnaast kan hij je van handige tips voorzien om het interieur voortaan ongediertevrij te houden.

Ben je op zoek naar nog meer tips? Lees dan verder op https://debestrijdingsbrigade.nl/ongediertebestrijding-almere/