Naarmate de technologie vordert, zien we de uitvinding van veel dingen die ons kunnen helpen met episch huisontwerp. Namelijk een hele reeks geweldige interieurontwerp-apps voor je smartphone, apparaat of computer, zodat je onderweg trendy interieurtrends kunt opnemen en de broodnodige informatie op één plek kunt bewaren, al moet je hiervoor wel een glasvezel internet abonnement afgesloten hebben. Deze apps voor interieurontwerp zijn een must voor elke liefhebber van interieurdecoratie, of je nu een professional of hobbyist bent of gewoon een kamer voor de lol inricht.

Havenly

Havenly promoot zichzelf als een interieurapp voor echte mensen. Naast een reeks persoonlijk samengestelde producten en fototechnologie, biedt het ook de toegevoegde bonus van het aanbieden van livechats met professionele interieurontwerpers. Deze app is geweldig als je ergens mee vastloopt of on-demand hulp en antwoorden nodig hebt.

RoomScan Pro

Hoeveel uur heb je besteed aan het zoeken naar de originele plattegrond van je huis? Je weet zeker dat je het ergens veilig hebt opgeborgen om nooit meer gevonden te worden. Deze supereenvoudige app scant je kamer om je de afmetingen en een 3D-model te geven, zodat je moeiteloos naar hartenlust een nieuw decor en meubilair kunt bedenken. Het biedt augmented reality-scanning of de mogelijkheid om je telefoon tegen de muren aan te raken om te meten. Het is niet alleen geweldig voor individuele kamerplanning, het helpt ook bij exterieurs en tuinen.

Planner 5D

Gebruik de online tool Planner 5D om gedetailleerde huisplannen en modern interieurontwerp te maken als een professional, zonder enige professionele vaardigheden. Visualiseer eenvoudig hoe je wilt dat je kamer of huis eruitziet met deze handige tool. Creëer je droomhuis met een fantastisch interieurontwerp met hun gigantische ideeënbibliotheek. Het biedt verschillende moeilijkheidsgraden en je kunt zelfs je droomproject publiceren op sociale mediaplatforms, zodat je vrienden en familie mee kunnen doen.

SmartDraw

SmartDraw is multifunctionele software voor een reeks toepassingen die is ontworpen voor professioneel gebruik. Als onderdeel van hun software bieden ze een plannings- en tekentool die uitsluitend wordt gebruikt voor interieurontwerp. Met honderden beschikbare sjablonen, is SmartDraw een stap verder dan de meeste interieurontwerp-apps en is bedoeld voor de meer professionele of ervaren ontwerper van huisdecoratie. Je kunt het zelfs gratis proberen.

Live Home 3D

Iedereen kan een huisontwerper zijn met de Live Home 3D-app. Het biedt gedetailleerde plattegronden en 3D-weergaven, zodat je je verbeelding niet hoeft te overbelasten en precies kunt zien hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien. Deze app voor interieurontwerp beweert dat je ‘door het interieur kunt lopen, materialen kunt toepassen, meubels kunt rangschikken en het werk kunt delen met je apparaten.’ Bovendien heeft het panoramabeeld en kijkopties, dus ongeacht de grootte of vorm van je kamer kun je het er nog steeds spectaculair uit laten zien. Je kunt de app ook gebruiken op je telefoon, tablet en computer.

Vogue Living

Een van de meest beruchte glossy magazines voor huisdecoratie ter wereld is nu beschikbaar via de app! Zo heb je overal sensationele inspiratie binnen handbereik. Veelbelovende invloeden die ons inspireren, samen met culturele stijlen en trends, kun je nu de look van het tijdschrift in je eigen huis of werkplek krijgen. Bovendien bieden ze ook een gratis proefperiode van dertig dagen.