Een leeslampje, sfeerlampje en schemerlampje hebben we allemaal wel in huis. Je wilt natuurlijk graag gezelligheid in de avonduren, en “zichtbaarheid” tijdens het opruimen van je woning. Maar licht hoeft niet alleen functioneel te zijn… licht kan ook écht wat toevoegen aan je interieur.

Ik besef mij altijd heel goed wat de invloed van licht is op het interieur. Maar hoe je dit kunt aanpassen weet lang niet iedereen. Daarom hier een paar tips en ideeen om te spelen met licht in je interieur.

Philips HUE voor verlichting voor iedere mood

Heb jij een Scandinavisch of strak interieur met weinig kleur? Voeg dan kleur toe door middel van verlichting.

Het breekt de eentonigheid van je interieur en zorgt voor veel sfeer.

Een goede oplossing voor het krijgen van gekleurde sfeerverlichting is met de Philips HUE lampen. Die bedien je ook nog eens met je smartphone of tablet: best handig!

Verlicht je kunstwerken en planten!

Heb jij een mooi kunstwerk of schilderij aan de muur hangen? Of is jouw kamerplant een echte eyecatcher in je interieur? Licht het object dan mooi uit met een spotje.

Of je dat spotje nu aan de muur, het plafond of de vloer plaatst: jouw eyecatcher wordt er alleen maar toffer door!

verlichting

Shining stairs: chic!

Heb je een trap in huis? Dan zijn we jaloers! Want een trap heeft iets. Een trap is chic en statig.

spelen met licht

Tijd dus om je trap nog eens extra te laten opvallen in je woonkamer. Hoe? Met licht dus! Zeker als je trap midden in je woonkamer staat, is trapverlichting erg gaaf. Het geeft je woning echt extra klasse als je je trapverlichting ’s avonds als sfeerverlichting laat branden. Hier wat inspiratie voor jouw trap:

Spelen met licht in je interieur: gebruik lichtslangen

Heb je een koof in het plafond? Of Heb je een strakke inbouwkast die wel wat opfleuring kan gebruiken? Ga dan creatief aan de slag met lichtslangen.

verlichting kast

Omdat sfeerverlichting vaak hele dagen of avonden brandt, is het slim om de energievriendelijke variant te kiezen. LED slangen dus!