Sinterklaas laat tot eind volgend jaar niet meer van zich horen; tijd voor de kerst! Voor veel mensen is de kerst hét feest van het jaar. Jezelf mooi kleden, gezellig tafelen met vrienden en familie, heerlijk niksen en gewoon genieten van elkaar. Kerst is onlosmakelijk verbonden met lekker eten, en daarom heeft vrijwel iedereen wel een kerstdiner.

Ben jij nou dit jaar degene die het diner organiseert? Dan heb ik een lijstje voor je waar je zéker aan moet denken bij de aankleding van je kerstdiner.

kerst interieur

Koper, mat zwart en pastelkleuren

Deze kleuren zijn chic, stijlvol en sfeervol tegelijk. Zoals je al ziet op de eerste foto in dit artikel is de samenhang van deze kleuren echt goed en feestelijk.

Rood mag natuurlijk ook, omdat rood perfect bij de kerststemming past.

Kaarsen. Heel veel kaarsen!

Een inkoppertje, maar een kerstdiner zonder kaarsjes is als Pasen zonder paaseieren.

Zorg dus voor veel kaarsjes in huis. Van stompkaarsen tot waxinelichtjes; alles is goed.

Vergeet ook niet dat een kaars en nog mooier uitziet op een mooi dienblad of andere schaal. Een kandelaar kan uiteraard ook. Je kunt zo’n schaal aanvullen met kleine kerstballen, dennentakjes of ander kerstmateriaal.

De openhaard

Heb je geen openhaard? Zet dan op je TV een mooi filmpje van een openhaard.

Je vindt er een hele hoop op YouTube.

youtube fireplace kerst

Zoek bijvoorbeeld eens op fireplace HD op YouTube. Je zal merken dat zelfs het filmpje op tv de sfeer van een echte haard in huis brengt.

Bovenstaande video duurt zelfs 8 uur lang!

Speciaal kerstservies

Wil je het kerstdiner echt speciaal maken? En op geen enkele manier laten lijken om een “gewoon etentje”? Koop dan speciaal kerstservies en haal een mooi kersttafelkleed in huis.

Als je dit servies jaarlijks enkel en alleen met het kerstdiner gebruikt, zal het jaarlijks opnieuw een bepaalde feeststemming oproepen.

Wil je het niet te duur maken? Kijk dan voor leuk service bij winkels als de Kwantum. Daar slaag je voor weinig.