Naast een opgeruimd huis, is kabels wegwerken iets heel belangrijks om je woonkamer of slaapkamer er mooi uit te laten zien. Helemaal nu we allemaal een smartphone hebben, digitale camera, laptop(s), iPad(s) en andere digitale apparaten is het best een uitdaging, want elk apparaat heeft zijn eigen unieke kabeltje.

Vooral bij huishoudens met meerdere huisgenoten gaan de opladers al snel rondslingeren. Geen mooi gezicht zo’n warboel aan kabels en snoeren bij de stopcontacten en stekkerdozen. En dan heb je ook nog de snoeren achter je computer en bij de televisie en radio.

Ontdek direct welke goedkope en slimme oplossingen er zoal zijn bij Bol.com.

kabels wegwerken
Tijd voor wat kabelmanagement!

Stekkerdoos wegwerken in kabelbox

In veel huishoudens zijn er nog maar weinig stopcontacten over in de huiskamer. Dan kun je nieuwe stopcontacten laten installeren of stekkerdozen inzetten. Stekkerdozen zet je bijvoorbeeld op tafel zodat je op je laptop kunt werken terwijl deze opgeladen wordt.

Praktisch, maar niet zo mooi.

In Amerika heb je dus in veel lampen, vooral die op nachtkastjes staan, een stopcontact ingebouwd. Erg handig want dan hoef je in elk geval niet weer een kabel weg te werken die naar het stopcontact zelf loopt.

(de stopcontacten zien er in de VS iets anders uit, het zijn die soort smileys op z’n kop)

kabels wegwerken lamp
lamp met stopcontacten

Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei grappige en vrolijk gekleurde kabelboxen op de markt waar kabels wegwerken makkelijker wordt. Een stekkerdoos wegwerken is zo een stuk makkelijker.

wegwerken kabels stekkerdoos wegwerken kabels wegwerken met kabelbox

Zo’n box heeft twee openingen. Een voor de voedingskabel die op het stopcontact is aangesloten. De andere opening is voor de snoeren naar de elektrische apparaten. Je hebt kabelboxen in groot en klein formaat.

Kabels wegwerken achter tv met slimme meubels

Toe aan een nieuw tv-meubel? Kijk dan ook of in het meubel aanpassingen voor een stukje kabelmanagement zijn ingebouwd.

Bij onze nieuwe tv-meubel die op maat gemaakt was, hebben we aan de achterkant 3 ronde gaten laten boren. Met een televisie, dvd speler, digitale tv kastje, apple tv en spelcomputers bleek dat ook broodnodig!

Eerlijk is eerlijk, achter het tv-meubel is het wel een rommeltje. Wil je de kabels wegwerken achter de tv meubel, dan is dat best een klusje.

kabels wegwerken niet gelukt
kabels wegwerken in huis is vaak een vervelende uitdaging

Overigens raad ik ook sterk aan om een tv-meubel te kopen die dicht kan! Als je een open tv-meubel hebt, dan is het een uitdaging om het er altijd netjes uit te laten zien. Mij lukt dat sowieso niet…

Kabels wegwerken ikea

Of wil je in de woonkamer een oplaadstation om alle apparaten in op te bergen en op te laden? Er zijn kant en klare kast/schrijfmeubels te koop die speciaal voor dit doel zijn ingericht. Ikea heeft onlangs ingezet op draadloos opladen.

draadloos opladen meubel kabels wegwerken kast
kabels wegwerken kastje kabels wegwerken ikea

Natuurlijk kun je ook zelf aan de slag met kabels wegwerken door een oplaadstation te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een kastje met schuiflades geschikt maken om je apparaten in op te bergen en op te laden.

Zorg wel voor voldoende ventilatiemogelijkheden in het meubel in verband met de warmte van apparaten.

Modem en router wegwerken

Heb je de modem of router niet in de meterkast staan, maar in de woonkamer? Dat is misschien wel goed voor de sterkte van het WiFi-signaal, maar oogt niet mooi. Zelf heb ik de modem in de meterkast staan, maar een wifi-repeater in de huiskamer.

Hier zijn oplossingen voor. Je kunt bijvoorbeeld van karton en stof een boekenkaft maken die je om de apparaten heen zet.

kabels wegwerken router verstoppen kaft
Werk je modem of wifi repeater netjes weg in je huiskamer #kabelswegwerken

Aan de voorkant zie je boeken, aan de achterkant de apparatuur. Zorg wel dat er voldoende lucht bij de apparaten kan zodat de router/modem de warmte goed kwijt kan. Op deze manier je modem wegwerken vind ik erg creatief.

Kabels wegwerken in huis

Werk je thuis en staat je bureau los in de ruimte? Dan kun je veelgebruikte kabels of opladers niet tussen het bureau en de muur klemmen, zodat je er snel bij kunt.

De oplossing: achter op je bureau kabelhouders (met kleefstrip) plakken en daar de kabels in vast klemmen.

wegwerken kabels bureau

Je kunt er snel bij en hoeft niet op de grond te zoeken. Kabelhouders zijn wellicht ook handig voor op je nachtkastje of op andere plekken waarbij je kabels snel bij de hand wilt hebben.

Toch nog niet helemaal gevonden wat je zocht? Kijk dan verder bij deze oplossingen