ipad aansluiten op beamerEen aantal keer kreeg ik de vraag hoe je een iPad kunt aansluiten op een beamer. Een iPad aansluiten op beamer behoort helaas niet tot de standaard mogelijkheden die Apple je biedt. Ze verkopen er gelukkig wel accessoires voor om dit wél voor elkaar te krijgen.

Op dit moment kan ik zelf 2 oplossingen bedenken. Wil je weten hoe je een iPad kunt aansluiten op een beamer lees dan dit artikel goed door.

Apple iPad aansluiten op beamer met kabel

Apple verkoopt een speciale kabel om de iPad op de beamer aan te sluiten. Je ziet hem hieronder. In feite gaat het vrij eenvoudig, je stopt de kabel in de iPad en connect deze met de VGA aansluiting van de beamer.

Nieuwe iPad aansluiten op beamer

ipad aansluiten op beamer vga

Sluit een nieuwe iPad of iPhone aan op een beamer via VGA

Met bovenstaande kabel kun je een nieuwe iPhone of iPad aansluiten op een beamer via een VGA aansluiting. Veel beamers hebben een VGA aansluiting.

nieuwe ipad aansluiten op beamer hdmi

Deze kabel heb je nodig als je een nieuwe iPad hebt en die via HDMI wilt aansluiten

Heb je een iPad met een nieuwe aansluiting, dan heb je bovenstaande kabel nodig. Klik hier om te bekijken bij Bol.com.

Oude iPad aansluiten op beamer

oude-ipad-aansluiten-op-beamer

Kabel om een oude iPad aan te sluiten op een beamer

Je kunt dit kabeltje voor een 14,50 euro kopen bij Bol.com.

oude ipad aansluiten op beamer hdmi

Sluit een oude iPad aan op een beamer met hdmi

Je kunt met deze kabel je iPad aansluiten op de Beamer met HDMI.

Als je het irritant vindt om tijdens de presentatie aan een kort kabeltje vast te zitten, dan kun je hieronder ook lezen hoe je via Apple TV de iPad aansluit op de beamer zonder kabel.

iPad aansluiten op beamer via Apple TV

ipad beamer via apple tv

Koppel je iPad draadloos met een beamer of televisie via Apple tv

Ken je Apple TV al? Met Apple tv kun je alle Apple producten koppelen aan je televisie. Of beamer!

Het leuke is dat dit draadloos kan gebeuren, je verstuurt de media via het Wifi netwerk. Denk aan muziek, video, maar ook de presentatie die je bijvoorbeeld hebt voorbereid. Als je alles goed in hebt gesteld dan werkt het echt als een trein. Je kunt echt je hele scherm spiegelen, dus ook als je even van app naar app wilt gaan en dat op de beamer wilt tonen, dan is dit mogelijk.

Je kunt Apple tv ook bestellen bij Bol.com. Het is een van mijn favoriete shops omdat de levertijd nogal snel is, maar voel je vrij om rond te kijken bij andere shops.

Kabels wegwerken

Ben je helemaal draadloos, perfect! Maar op het moment dat er weer overal kabeltjes rondslingeren, is het een goed idee om daar wat energie in te steken. Lees daarvoor het artikel: kabels wegwerken.