Staat een nieuwe keuken op jouw wensenlijstje? Dan ben je vast benieuwd wat de laatste keuken trends zijn! Ook keukenverkopers zijn nieuwsgierig en druk op zoek naar de wensen en eisen die de gemiddelde Nederlander dit jaar aan zijn nieuwe keuken stelt. Mandemakers ging daarom op onderzoek uit en komt met een aantal verrassende resultaten.

keuken trends

Keuken trends: witte keukens zijn ‘uit’

Hoewel veel mensen het liefst een veilige keuze maken, is wit dit jaar ‘uit’. Hoewel nog steeds veel mensen kiezen voor een witte keuken, zijn keukens met iets meer uitgesproken stijl of kleur steeds populairder. Daarbij kun je uiteraard nog steeds kiezen voor een neutrale look die jarenlang mee gaat.

Ook mooi: Wit in combinatie met een opvallende kleur

Hout is de trend

Waar witte keukens ‘uit’ zijn, zijn houten keukens juist dé trend. In het hele interieur zijn natuurlijke materialen hip en die trend heeft nu ook de keuken bereikt. Landelijk, stoer, robuust: een houten keuken is een keuken met power. En dankzij het natuurlijke materiaal heeft de keuken nog net zo goed als tijdloze uitstraling als de moderne witte keuken die je wellicht al op het oog had.

Landelijk of modern

Toen Mandemakers de keuken trends onderzocht waar mensen naar op zoek zijn, kozen beduidend meer mannen dan vrouwen voor een vrijstaand fornuis. Dat is niet gek als je bedenkt dat 50% van de mannen ook aangaf het liefst een landelijke keuken te kiezen. Daar past een vrijstaand fornuis uitstekend bij. Toch kiest de helft van de ondervraagde mannen en bijna zeventig procent van de vrouwen liever voor een modernere keuken. Allebei een prima keuze dus voor jouw nieuwe keuken in 2019.

Vergeet je vrouw niet

Op pad voor een landelijke, houten keuken? Vergeet dan vooral niet sámen op pad te gaan. Uit het onderzoek van Mandemakers bleek dat vrouwen een stuk kritischer zijn dan mannen bij het kiezen van een keuken. Dat klinkt negatief, maar kan juist enorm helpen bij het maken van de juiste keuzes. En je vrouw verrassen met een keuken die het voor haar nét niet is, is zonde. Lekker samen op pad dus en de keuken van jullie dromen uitkiezen! Vergeet niet dat je voor inspiratie ook altijd op pinterest kunt kijken.

Bekijk hier de infographic van Mandemakers, hieronder vast een voorproefje.

infographic mandemakers

Onderzoek: Mandemakers liet in het onderzoek de deelnemers swipen, net zoals op tinder, om de smaak en voorkeuren te achterhalen.