De kledingkast is voor de meeste slaapkamers een vast element. Maar ja, wat kun je nu voor leuks doen met een kledingkast? In de meeste slaapkamers is hij ofwel weggewerkt in de wand, of is het gewoon een simpele rechttoe, rechtaan kast.

Uiteraard hebben we genoeg ideeen om iets leuks te maken van de kledingkast in jouw slaapkamer. Lees je mee?

1. De ruimte superslim inrichten

Gebruik de schuine wanden op een superslimme manier, waardoor je niet alleen ruimte bespaart maar het er ook nog eens heel prettig uitziet!

2. Houd het simpel

Je hoeft echt niet hele bijzondere dingen te doen, om een stijlvolle klerenkast in je slaapkamer te krijgen.

3. Hout voegt een warm gevoel toe aan je slaapkamer

Hout is een van die natuurlijke materialen die je heel goed kunt gebruiken voor meer warmte. Niet letterlijk natuurlijk, maar voor het oog en de samenhang.

4. Kledingkast slaapkamer ideeën: kies toffe knoppen

Wil je je kledingkast nog verder pimpen? Dan is het een van de leukste ideeen om op zoek te gaan naar nieuwe kastdeurknoppen. Je hebt ze in allerlei soorten en stijlen, en voor een klein bedrag creëer je een eyecatcher in je slaapkamer.

kledingkast knoppenknoppen

Op een site als Etsy kun je enorm veel creatieve knoppen vinden en bestellen. Vaak handgemaakt.

5. Een open (inbouw)kast kan heel stijlvol zijn

Heb je een inbouwkast? Als je deze echt netjes inricht zal het niet misstaan om de schuifwanden open te laten.

6. Zorg voor een aparte schoenenkast

Staan er bij jullie ook zo veel schoenen in huis? Zowel de man als vrouw heeft tegenwoordig ontzettend veel paar schoenen. Het oogt veel fijner en opgeruimder als alle schoenen (inclusief sportschoenen) een eigen plekje hebben.

kledingkast schoenen op kleur

7. Een kledingkast met spiegel

Een spiegel werkt optisch vergrotend voor je slaapkamer. Daarnaast is het natuurlijk superpraktisch, want je ziet direct of je outfit goed staat.

kledingkast met spiegel

7. Inbouwkast in je slaapkamer

Natuurlijk is een inbouwkast fantastisch. Zoals je op dit voorbeeld ziet is de kast nauwelijks zichtbaar en heel netjes weggewerkt. Je moet maar net mazzel hebben als dit in jouw woning mogelijk is zonder te verbouwen.

inloopkast slaapkamer

8. Schuifdeuren besparen ruimte

Handig voor de kleine slaapkamer. Misschien een “open deur”, maar als je gewone kastdeuren neemt dan moet er meer vrije ruimte zijn dan bij schuifdeuren.

schuifdeuren kledingkast

Slaapkamer kledingkast kopen

Ben je geinspireerd door deze kledingkast ideeen, en ben je van plan om een nieuwe slaapkamer kledingkast te kopen? Vergelijk goed is het advies! Een handige site daarvoor is Shopalike.