De meeste huishoudens hebben een woonkamer met een bonte mix aan kleuren. Veel mensen vinden het ook lastig om kleur in de woonkamer te krijgen, waar een gedachte achter zit. Vaak zit er daardoor niet echt een lijn in, wat natuurlijk zonde is. Want als je met een beetje discipline, twee a drie dominante kleuren kiest dan komt het meteen veel stijlvoller over.

Zwart, wit, grijs en bruin tellen alleen niet echt mee omdat dat vrij neutrale kleuren zijn. Ga je met vloerkleden, accessoires of behang aan de slag, probeer de kleuren die je kiest dan echt terug te laten komen. Een vaasje, een kussentje of zelfs een kaars of bloemstuk… Ja, zo eenvoudig is het echt.

Accessoires matchen met je vloerkleed

Ik heb een aantal voorbeelden van accessoires die goed matchen met het vloerkleed, en kleur in de woonkamer brengen.

Hieronder zie je een van de vintage vloerkleden die goed staat in elk gemiddeld interieur, met normale kleuren. Zoals je ziet komen de kleuren van het kleed, weer terug in het kussen op de bank. Maar ook het accessoire op de rieten mand is grijs, en zelfs de bank kleurt er perfect bij.

Hieronder zie je nog een foto van dezelfde woonkamer.

Het laatste voorbeeld is de sterkste, al vind ik dit persoonlijk niet de mooiste kleur om je woonkamer te hebben. Het is voor mij te kil en te koud.

Maar het effect is super; 2 kastdeurtjes in eenzelfde tint blauw als wat op de vloer ligt. Het ziet er meteen zo in balans uit, en professioneel ook…

Het is maar de vraag of deze kastdeurtjes zo te koop zijn, of dat de eigenaar ze zelf zo geschilderd heeft.

Kleur in de woonkamer met arthouse behang

Arthouse behang is voor mensen met smaak, en lef!

Zoals je ziet kan dit behang scherp in de details zijn, waardoor je een gewaagde uitstraling en vooral veel kleur in je woonkamer krijgt.

arthouse behang behang arthouse

Voor in de slaapkamer heb je ook bijzonder stijlvolle opties van arthouse behang.

Of wat dacht je van het behang hieronder. Ze zijn super realistisch, sommigen lijken wel inpakpapier zo mooi!