Je zou het overdag bijna vergeten, maar al met al breng je dagelijks heel wat uurtjes door in de slaapkamer. Deze ruimte mag je dus zeker niet overslaan bij het (re)stylen van je interieur!

Is je slaapkamer toe aan een nieuw kleurtje, nieuwe accessoires of een compleet nieuwe look? Check dan eerst dit blog en ontdek welke kleuren het beste passen in jouw slaapkamer. 

Welke stijl kies jij voor de slaapkamer?

Als je alleen een nieuwe kleur op de muur wil, maar verder nog tevreden bent met het interieur, kijk dan goed naar de stijl. Om een mooie eenheid te creëren wil je een kleur kiezen die past bij je meubels. Vooral je bed en kledingkast spelen daarbij een belangrijke rol. Deze grote meubelstukken zijn erg bepalend voor de look en sfeer van je slaapkamer.

Een stijlvol en rustgevend interieur

Ga je de hele slaapkamer aanpakken, dan heb je alle keuzevrijheid om iets fantastisch samen te stellen. De kleur van de muurverf laat je mooi terugkomen in beddengoed en accessoires. Ook je materiaalkeuze draagt bij een stijlvol geheel.

slaapkamer groenblauw

Of je nu gaat voor stoer, klassiek, romantisch of natuurlijk, er is keuze genoeg.

De beste kleuren voor in de slaapkamer

Zowel de (gewenste) stijl als de kleur op de muur kunnen dus een uitgangspunt zijn bij het maken van keuzes. Maar welke stijl je ook kiest, er zijn een aantal kleuren die heel geschikt zijn voor in de slaapkamer…en een aantal kleuren die dat juist helemaal niet zijn.

De aanraders:

Blauw

Blauw doet onbewust denken aan lucht en zee en heeft een heel kalmerend effect. Zo kalmerend zelfs, dat het er in sommige gevallen zelfs voor kan zorgen dat je hartslag omlaag gaat. Met blauw in de slaapkamer kom je dus zeker goed tot rust!

Groen

Ook de kleur groen doet denken aan de natuur en is daardoor erg kalmerend. Doet dat natuurlijke gevoel je goed? Maak het geheel dan compleet met mooie groene planten in je slaapkamer. Dat is sfeervol én rustgevend.

natuurlijk licht in huis slaapkamer ramen

Geel

Heb je weleens aan geel gedacht voor op de slaapkamer? Deze kleur is heel opwekkend en zorgt voor een vrolijk gevoel. Handig als je ‘s ochtends moeite hebt om uit bed te komen. Bovendien stimuleert geel ook de creativiteit. Dus wie weet met welke briljante ideeën jij in de ochtend je bed uit springt!

Deze kleuren kies je liever niet

Van donkere kleuren als zwart, grijs en bruin in de slaapkamer wordt je eerder somber dan dat je tot rust komt. Niet echt een gevoel dat je graag oproept natuurlijk. De meest slechte keuze is echter paars. Deze kleur heeft een stimulerende werking. Zeker na een drukke dag kunnen paarse muren in de slaapkamer ervoor zorgen dat je moeilijk in slaap valt. Paars schijnt in de slaapkamer zelfs te kunnen zorgen voor heftige dromen en nachtmerries. Niet bepaald goed voor je nachtrust dus.

TIP: Wil je toch één van deze kleuren in de slaapkamer gebruiken? Laat de kleur dan terugkomen in details en accessoires. Een paars dekbedovertrek is een stuk minder intens dan een paarse muur.

Maak er iets moois van!

Welke kleur je uiteindelijk kiest voor de slaapkamer is aan jou. Welke kleuren werken kalmerend en rustgevend voor jou? Welke sfeer wil je in de slaapkamer creëren? Zorg voor eenheid en een rustige uitstraling, ongeacht de gekozen kleur. Zo maak je van je slaapkamer een fijne plek om ‘s avonds in je bedje te kruipen en heerlijk in slaap te vallen.