Met goed onderhoud kun je het wellicht lang uitstellen…maar er kan een dag komen dat je kozijnen toch echt toe zijn aan vervanging. Als oplappen niet meer lukt, is het tijd om te kijken naar nieuwe exemplaren. En die zouden best eens van kunststof kunnen zijn.

De voordelen van kunststof kozijnen

Lange tijd was hout hét materiaal voor kozijnen. Makkelijk op maat te maken, duurzaam en mooi. Maar wist je dat kunststof kozijnen vandaag de dag net zoveel (of meer) voordelen hebben? Kijk bijvoorbeeld eens naar het onderhoud. Kunststof is eenvoudig schoon te maken en vergt verder weinig onderhoud. Het materiaal is stevig en duurzaam en kan prima gerecycled worden wanneer je de kozijnen zou verwijderen. Ook de isolatiewaarde is, zeker in combinatie met dubbel glas, dik in orde. Dat scheelt weer op je energierekening!

Meer weten over de voordelen? Lees dan: ‘De voordelen van kunststof kozijnen

Kosten berekenen

Om te weten te komen hoe hoog de kosten voor een kunststof kozijn voor jouw woning zijn, zul je eerst goed moeten kijken naar wat je wil en nodig hebt. KDat begint uiteraard met de vorm en het formaat van de ramen en kozijnen. Ook het soort raam is belangrijk. Is het een gesloten raam, een draai-kiepraam of een schuifraam bijvoorbeeld? Dat maakt uit in de kosten. Kunststof kozijnen hoef je niet te schilderen, maar omdat je deze wel in een passende kleur wilt hebben zul je ook die bij het aankopen moeten kiezen. En wist je dat er zelfs kunststof kozijnen zijn die exact lijken op houten kozijnen? 

Kunststof kozijnen zijn maatwerk

Andere toevoegingen die voor meerprijs van kunststof kozijnen kunnen zorgen zijn het soort scharnieren dat gebruikt wordt, de dikte van het glas (dubbel of driedubbel bijvoorbeeld), extra hoge isolatiewaarde en een ventilatierooster. Al met al is een aankoop als deze dus echt maatwerk waarvoor je het beste enkele kozijnen offertes kunt aanvragen. Dan weet je precies bij welke partij je het beste terecht kunt voor goede kozijnen tegen een scherpe prijs.

kunststof kozijn