Van alle interieur design trends zijn de trends op het gebied van lampen af en toe wel het meest innovatief. Zeker met de komst van allerlei nieuwe technologieën en mogelijkheden blijft er altijd veel veranderen.

Welke trends de laatste periode een hoofdrol gespeeld hebben, en ook de komende maanden in de spotlight zullen staan, lees je hier.

Trends lampen

1. Duurzaamheid en kwaliteit

De verhouding tussen duurzaamheid, kwaliteit en prijs wordt steeds belangrijker. Duurzaam wonen en leven is belangrijk, maar het ontzettend hoge kaartje wordt niet altijd meer geaccepteerd.

Duurzaam is iets van nu, en iets wat steeds vaker als normaal wordt beschouwd: en de prijzen moeten naar behoren zijn. Zo zie je dat in België de LED lampen van Gamma ontzettend populair zijn. Bouwmarkten zoals deze bieden namelijk een grote variatie aan duurzame oplossingen aan, voor een flink lager prijs dan wanneer je deze lampen bij de speciaalzaak aan zou schaffen.

2. Slim wonen is slim verlichten

Door de vele ontwikkelingen in de verlichtingsmarkt wordt er steeds meer mogelijk. Nieuwe technieken zorgen er bijvoorbeeld voor dat alle verlichting in de woning op een centraal punt aangesloten kan worden.

Op deze manier kun je de sfeer in de woning in een handomdraai bepalen: simpelweg bij een druk op de knop staat alle verlichting aan, uit, of worden de lampen gedimd.

3. Groeiend assortiment sfeerverlichting

Het creëren van sfeer en een thuisgevoel is dan ook een van de belangrijkste trends. Een fijne, aangename woonomgeving is belangrijk: en de sfeer in huis dus ook. Dit zorgt voor een groeiend assortiment in sfeerverlichting.

4. Zoveel smaken zoveel stijlen

Ieder huis heeft natuurlijk zo zijn eigen interieurstijl. Gezien de grenzen tussen stijlen steeds meer vervagen worden ook de lampen in steeds meer varianten en stijlen aangeboden.

Dit uitgebreide aanbod zorgt ervoor dat er uiteindelijk voor iedere wooninrichting wel een geschikte, passende lamp te vinden is.

5. Lampenkappen hoeven niet meer

Een andere ontwikkeling is de opkomst van de industriële en moderne stijl lamp. Deze lampen laten enkel het blote peertje zien, en verbergen dit niet langer onder een lampenkap. Ideaal voor specifieke interieurstijlen zoals industrieel, modern of klassiek, maar ook gewoon hartstikke leuk in een ‘gewoon gezellige’ woning.

De ideale manier om een ietwat degelijke woning een stuk interessanter te maken. En dat betekent natuurlijk ook dat je minder lampenkappen hebt om af te stoffen. En dat is ook wel zo fijn natuurlijk!