Heb jij al LED verlichting in huis? Als het antwoord nee is dan moet je zeker dit artikel even doorlezen. Het heeft namelijk heel veel voordelen! LED verlichting is daarnaast geschikt voor elke woning en elke stijl.

Led verlichting in huis

LED lampen gaan heel lang mee

LED verlichting gaat veel langer mee dan traditionele verlichting. Gemiddeld kan dit zo’n 5 tot maar liefst 10 jaar zijn. De lampen gaan minder snel kapot dan een gloeilamp of halogeenlamp. Het is dus erg duurzaam en een hele goede aankoop.

Met LED verlichting bespaar je veel geld

Een LED lamp verbruikt veel minder stroom dan normale verlichting. Hierdoor zal je uiteindelijk veel geld besparen. Zeker als je elke lamp in je woning vervangt voor een LED lamp. Het is geen ingewikkelde verandering, maar het zorgt wel voor een groots resultaat op de energierekening.

Het is geschikt voor elke ruimte

Je kunt deze verlichting kopen in allerlei formaten en variaties. Hierdoor is het geschikt voor in elke ruimte. Er is speciale badkamerverlichting, sfeervolle verlichting voor in de slaapkamer en er zijn handige inbouwspots voor in de keuken. Je kunt kiezen voor verschillende tinten licht en voor een lage of hoge intensiteit. Ook zijn er waterdichte LED lampen die geschikt zijn voor in de tuin.

De lampen zijn dimbaar

Tegenwoordig zijn er steeds meer LED lampen dimbaar. Dit is goed nieuws voor de mensen die gek zijn op sfeerverlichting. Met een LED dimmer kun je de functionele basisverlichting veranderen in zacht licht. Dit is niet alleen fijn in de woonkamer, maar ook voor boven de eettafel of in de slaapkamer. In de keuken kun je kiezen voor dimbare inbouwspots.

Check van tevoren of de lampen die je gaat kopen geschikt zijn voor een dimmer. Deze informatie kun je altijd op de verpakking terugvinden. Anders begeven de lampen het waarschijnlijk veel eerder.

Led verlichting

LED lampen worden niet heet

Ga je een traditionele lamp vervangen voor een LED lamp? Laat deze dan eerst even afkoelen. Normale verlichting kan namelijk erg heet worden.

Gelukkig heb je dit probleem daarna nooit meer. LED verlichting geeft veel minder warme af waardoor je je vingers niet hoeft te branden. Het is daarnaast veel veiliger voor de omgeving als een lamp niet oververhit raakt.

De lampen geven meteen licht

LED verlichting is erg handig in een berging of voorraadkast. De lamp geeft meteen optimaal licht zodra je de schakelaar omzet. Je hoeft dus niet een paar seconden of minuten te wachten tot de lamp is opgestart.