Vorige week schreef ik op interieur-ideeen over mijn allergrootste ergernissen binnen interieur en hoe sommige woningen zijn ingericht. Met andere woorden; hoe voorkom je dat je interieur lelijk wordt?

lelijk interieur
Blegh, je wilt toch niet dat je woning er zo verouderd en ongezellig uitziet!?

Soms is een lelijk interieur trouwens ook de schuld van de architect… Maar je kunt er zelf ook iets aan doen!

Hoe voorkom je een lelijk interieur?

Trap
Een trap in de woonkamer vind ik nooit mooi. Soms is het niet anders en kun je het niet zomaar wijzigen. Verhuizen lijkt dan de enige optie 😉

Een trap is zoiets functioneels, dat is zelfs met een leuk grapje niet echt om te toveren tot een mooi onderdeel van je interieur.

trap lelijk interieur

Schuine plafonds
Kennelijk zijn schuine plafonds niet alleen een irritatie van mijzelf, gezien het feit dat er veel woningen recht opgetrokken worden. Het scheelt enorm veel ruimte, letterlijk maar helemaal optisch. Je kunt bovendien ook weer wat leuks aan de muur hangen, en eenvoudiger een kast tegen de muur zetten.

Heb je toch schuine plafonds in je woning, dan kun je er op een slimme manier misschien een kast van maken.

Wist je trouwens dat alles onder de 1,50 meter hoog niet meetelt als leefruimte. Door op te trekken kun je dus het woonoppervlak vergroten en je huis in waarde laten stijgen.

schuin plafond interieur lelijk

Open kasten
Open kasten… Op boekenkasten na vind ik ze vreselijk! Het lukt je nooit om alles netjes in de kast te zetten, waardoor het altijd rommelig oogt in je woning.

Staat er al een open kast, dan zou je er leuke mandjes in kunnen zetten.

Wat mij betreft koop je daarom nooit een open kast, tenzij je er een hele goede reden voor hebt 😉

open kast lelijk

Lampen nog niet opgehangen
Ik kan mij niet voorstellen dat ik de enige ben. Niet opgehangen lampen is echt gewoon luiheid, want het kost minder dan een uur.

Uitkiezen is tegenwoordig ook heel simpel. Er zijn talloze online lampenzaken.

Geen enkele wanddecoratie
Dit zie je soms in van die echte mannenhuizen. Kale muren en niet eens mooi gestukt of geverfd ook. Er zijn talloze dingen die je als wanddecoratie in je woonkamer kunt ophangen.

Te fel licht
TL buizen zullen weinigen in hun woning hebben hangen, maar soms zie ik verlichting in woonkamers die je eerder in een tandartspraktijk zou verwachten!

Ik heb ooit eens in een Frans restaurant gevraagd waarom ze zulk fel licht hebben. De eigenaresse van het restaurant zei me “Wij Fransen willen het eten goed kunnen zien”… Dat zal het wel zijn, maar ik vind het er erg ongezellig uitzien.

 

Heb jij nog meer interieur irritaties of flinke missers gezien? Deel ze hieronder!