Iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren van hoe hij zijn interieur inricht. Bij alles wat je doet wordt je interieur een stukje mooier, of minder mooi.

interieur irritaties lelijk interieur
Oud, stenen muur, vieze kleedjes… Hoe voorkom je dat jouw woning er niet uit ziet!?

Ik heb vandaag eens in een overzicht gezet wat voor mij de absolute no-go’s zijn. Mijn interieur irritaties dus.

Vandaag deel 1, volgende week publiceer ik deel 2 van mijn allergrootste interieur irritaties. Ik hoop vurig op wat reacties van mijn lezers. Aan wat heb jij nu echt een bloedhekel in een interieur!?!

Voor de duidelijkheid; dit is alleen maar mijn mening. Je mag het gerust niet met mij eens zijn!

Mijn grootste interieur irritaties

Hieronder staan ze, mijn grootste ergernissen in interieurs.

Ik heb ze in de volgorde gezet van grootste ergernis, naar minder grote ergernis.

Plavuizen
Eerlijk is eerlijk, sommige plavuizen zijn absoluut mooi te noemen. Maar helaas vind ik 80% a 90% van de plavuizen echt niet mooi.

Het nadeel van plavuizen vind ik dat het wat koud en kil overkomt. Vaak haalt het de warme sfeer uit een woning. Het spiegelende effect van veel plavuizen vind ik ook echt niet mooi. Sorry als je ze hebt liggen!

plavuizen

In elk hoekje iets
Een van de grootste fouten die je heel eenvoudig kunt voorkomen, maar zo vaak wordt gemaakt… In de woonkamer, keuken en slaapkamer wordt werkelijk elk hoekje volgestouwd met weer iets “moois”.

Mooie dingen vallen pas op als er verder weinig afleiding is!

Het gaat om de balans, probeer die te vinden.

Stenen muur
Je ziet het geregeld, helemaal in de wat oudere woningen. Zo’n ruwe stenen muur, vaak bij de open haard.

Sommige mensen vinden het wel mooi omdat het een landelijke look geeft. Als dat je stijl is dan ga ik er zeker in mee, helemaal als er mooie stenen gebruikt zijn. Maar in veel interieurs vind ik het niet passen, en zou mijn advies zijn: sloop het eruit en laat het stukken!

stenen muur

Te donker
Woningen die te donker zijn geven mij een onbehaaglijk gevoel. En ik kan het weten, want notabene onze eigen woning was voorheen wat aan de donkere kant. We hebben echter het plafond van de uitbouw laten vervangen voor glas, waardoor het nu lekker licht is. (kostte wel 7 duizen euro)

Als het donker is heb je minder energie, kun je niet fijn boekjes lezen en mis je het gezonde natuurlijke licht. Als het even kan los je dat zo snel mogelijk op.

 

Tot zover deel 1, deel 2 komt volgende week online.

UPDATE: Deel 2 staat hier online

Laat jouw grootste interieur irritatie hieronder achter!