Met het nieuwe jaargetijde voor de deur krijg je zin om licht in huis te halen. Hierbij tips om met wat aanpassingen je huis extra in het zonnetje te zetten.

Foto: Milgard Windows

Kies voor een schuifpui

Een schuifpui integreren in je woning is een overzichtelijke ingreep met veel voordelen. Behalve meer licht in huis creëer je optisch ook meer ruimte. Aanschaf van een schuifpui is ook praktischer ten opzichte van openslaande deuren. Zowel binnen als buiten heb je meer bewegingsruimte.  Met een beter uitzicht op je tuin betrek je die ook bij je interieur. Je haalt het buitengevoel naar binnen.

Foto: The Caulfield Company

Op je balkon en uit je bed

Natuurlijk is plaatsing van een schuifpui op een balkon ideaal. Je kunt optimaal van de ruimte profiteren. Het kan vaak net het verschil maken om een gezellig en comfortabel zitje daar te hebben.

Of je kunt dan met gemak een eettafel kwijt. Hoe fijn is het om na je werk nog even de avondzon te pakken. En in de slaapkamer is een schuifpui ook heel goed toepasbaar. Het geeft een luxe gevoel om zo uit je bed in de buitenlucht te kunnen stappen.

Materiaalkeuze

Bij de keuze welk materiaal je voor de schuifpui gebruikt kun je van vier uitgangspunten uitgaan.

  1. Wat past het best bij de bestaande architectuur van je huis?
  2. Welke uitstraling wil je bereiken? Hou je van een industriële look? Kies dan bijvoorbeeld voor staal. Hou je meer van natuurlijke materialen ga dan voor hout.
  3. Wat is je budget?
  4. Welk materiaal vraagt welk onderhoud?

Aanwinst voor je huis

Het is altijd goed om plannen te maken voor het verbeteren van je huis. Met een schilder haal je ook licht in huis. Van tijd tot tijd is een nieuw verflaagje nodig en het frist je interieur behoorlijk op. Ook kun je dan kiezen voor een ander kleurtje op de wand. Met de kleur geel haal je bijvoorbeeld altijd de zon in huis.

Investeren in je huis is soms nodig en uiteindelijk een verrijking. Het is de investering waard en je profiteert er hoe dan ook van. Wat je erin stopt, krijg er je er op den duur weer uit.