Zo eens in de zoveel tijd moet ook een lichtkoepel worden vervangen. Omdat een lichtkoepel echt heel fijn licht kan geven in een woning, schreven we onlangs al een artikel over hoe je er zelf een kunt plaatsen. Wat overigens heel goed te doen is voor een beetje doe-het-zelver met het juiste gereedschap.

Een lichtkoepel vervangen is dus, zoals je al verwacht, nog iets eenvoudiger. Dat geldt ook voor lichtkoepel renovatie.

lichtkoepel vervangen

Lichtkoepel vervangen

Voordat je een nieuwe lichtkoepel bestelt, is het belangrijk om je te realiseren dat de maten altijd worden getoond als de dagmaat. Mocht je twijfelen of je de juiste maat aan het bestellen bent, informeer dan even bij de klantenservice.

lichtkoepel kopen

Even online chatten levert vaak al uitkomst, de lichtkoepel online kopen geeft je wat dat betreft meer dan genoeg zekerheid en je hoeft niet per se naar een winkel. Zo is een Lichtkoepel Domelite gratis bezorgd, wat je dus weer wat kosten bespaart.

Oude koepel losmaken

Iedereen die wel eens klust, weet dat er soms onverwachte probleempjes de kop op kunnen steken. Het klinkt zo eenvoudig, maar soms kun je er flink vast op lopen. De koepels worden namelijk regelmatig vastgemaakt met kapjes over de schroef, zodat ongewenste gasten (inbrekers) niet eenvoudig naar binnen kunnen. Het beste is om van de bestaande oude lichtkoepel, de lichtkoepelwartel in zijn geheel door te zagen. Daarna kun je het schroefdraad verwijderen met een waterpomptang.

Nieuwe koepel bevestigen

Het hangt natuurlijk heel erg af van de situatie op het dak, hoe je de nieuwe koepel kunt bevestigen. In veel gevallen zullen de gaten van de koepel op een iets andere plek zitten. Dat lijkt vervelend, maar heeft als voordeel dat de schroeven niet zomaar in de oude gaten zullen doordraaien.

Bekijk hieronder een mooie video waarin je kunt zien hoe je een lichtkoepel of dakraam kunt monteren.

Klaar!

Zodra je klaar bent, merk je misschien dat de lichtinval verbetert is. Helemaal als je een wat oudere lichtkoepel had, dan kan het zijn dat het weer er wat in was gaan zitten.

Een nieuwe lichtkoepel geeft hetzelfde gevoel alsof je ramen weer lekker gewassen zijn!

lichtkoepel-zolder