Van goede, mooie meubels, wil je het liefst jarenlang kunnen genieten. Door meubels goed te onderhouden en zo nu en dan een opknapbeurt te geven, komt dat helemaal goed. Weet jij wat je kunt doen om je houten meubels weer als nieuw te maken? Wij leggen het je uit.

Begin bij het begin

Zijn er mankementen aan een meubel? Dan is het goed dit eerst te repareren. Misschien moet er een schroefje worden vervangen of boutje goed worden aangedraaid. Soms helpt het in deze fase om een meubel (deels) uit elkaar te halen. Ter voorbereiding op de volgende stap, kun je het meubel dan ook even mooi opschuren. Hiermee haal je een oude verflaag eraf en kun je ook eventuele oneffenheden glad maken. Na het schuren kun je het hout ontvetten, dan blijft de beits extra goed zitten.

Een mooi kleurtje (met houtstructuur)

Dat kan met een goede laag beits. Wil je daar een subtiel kleurtje aan toe voegen? Dan zou je kunnen kiezen voor Osmo White Wash Beits. Je denkt dan misschien direct aan wit, maar deze beits is ook in andere tinten verkrijgbaar, zoals zwart, bruin of grijs.

Ben je tevreden over de kleur van het hout? Dan zou je voor een kleurloze Hardwax-Olie kunnen gaan. Je kunt ook eens kijken naar Osmo Olie-beits, daarmee kun je hout met een lichte kleur, zijn lichte kleur laten houden. Deze beits is ook verkrijgbaar in intensieve kleuren, voor als je het meubel juist wél een opvallende kleur wil geven. Breng twee lagen aan voor een dekkend effect. De houtstructuur blijft daardoor heen prima zichtbaar.

Uitstekende bescherming voor houten meubelen

Beits is niet alleen bedoeld om je houten meubelen van een laagje kleur te voorzien. Het zorgt ook voor goede bescherming van het oppervlak. Osmo Olie-Beits heeft een open poriën structuur. Hierdoor kan de afwerking niet barsten, afbladderen of schilferen. En wordt er op de tafel geknoeid? Geen probleem, de beschermende laag kan het hebben!

Alle houten meubels dezelfde look

Is hout jouw ding en heb je meerdere houten meubels in één ruimte staan? Creëer dan eenheid in je interieur door de meubels te voorzien van dezelfde beits. Het zijn dit soort kleine details die een groot verschil kunnen maken!

Eenvoudig onderhoud

Nu je houten meubels er weer een tijd tegenaan kunnen, kun je ze tussendoor ook makkelijk schoonmaken. Een nat doekje met schoonmaakmiddel over de houten oppervlakken is geen enkel probleem. En loopt een houten meubel onverhoopt een beschadiging op? Dan is beits ook heel goed plaatselijk te gebruiken om je meubel weer in orde te maken.