maatkast zelf makenEen maatkast zelf maken is wellicht eenvoudiger dan je zelf denkt… Waarschijnlijk ben ik niet de enige die na verloop van tijd toch het nodige bij elkaar gekocht, verzameld of gekregen heeft. Ik wil niet ondankbaar overkomen maar soms weet ik niet meer waar ik het allemaal moet laten. Mijn huis is eigenlijk helemaal naar wens ingericht en hier ben ik zeer tevreden mee. Echter moet er toch iets gevonden worden om al mijn bezittingen mooi in op te bergen. Maar om nu een kast te vinden die bij de rest van mijn interieur en de beschikbare ruimte past is een opgave op zich.

 

 

Het vinden van een kast is niet makkelijk

Ondanks dat ik het erg leuk vind om Meubel outlets af te struinen en webshops te bekijken, blijft het vinden van een geschikte kast voor de ruimte die ik heb lastig. Als ik al een mooie kast heb gevonden, dan past hij niet. De kasten die wel passen, zijn niet naar mijn smaak… Herkenbaar? Laatst tipte een vriend over een eenvoudiger en betaalbaarder alternatief om een individueel op maat gemaakte kast te vinden dan de meubelmaker, namelijk: jouwMaatkast.nl.

jouwMaatkast.nl maakt het mogelijk om zelf een kast (en andere meubels) op maat te ontwerpen en te bestellen. Dit alles gaat online aan de hand van een configurator. Met deze online configurator kun je jouw persoonlijke maatkast zelf maken door het ontwerpen, en heb je de mogelijkheid om onder andere het volgende zelf te kiezen:

zelf een maatkast maken

  • De afmetingen (een hoekkast of een kast met een schuine wand alles is mogelijk)
  • De kleur van de decors
  • De soorten deuren (draai- of schuifdeuren)
  • Indeling
  • Soorten grepen of juist push-to-open
  • Toebehoren (kledingstangen, kledingliften etc.)

Zoals dit lijstje al laat zien is bijna alles mogelijk en kun je dit heel eenvoudig zelf online bepalen. De kwaliteit van een maatkast zelf maken is ook echt prima, zo zag ik bij die vriend van me. Zo is de achterwand bijvoorbeeld 8mm dik en wordt deze met schroeven vast gezet.

Een maatkast zelf maken online

Doordat je alles online regelt hoef je geen uren meer over de woonboulevard te lopen om maar te hopen dat je iets passends vind maar kun je gewoon vanuit je luie stoel precies de kast ontwerpen en bestellen die helemaal aan jouw wensen voldoet. Bovendien hoef je, je geen hernia te sjouwen om alles in je auto te krijgen en vervolgens in je woning, omdat het allemaal tot in de woonkamer bij je thuis bezorgd wordt.

De combinatie van online, individueel en maatwerk is helemaal van deze tijd en past volgens mij helemaal bij de wensen van nu. Met een paar klikken heb je een maatkast die helemaal past bij jouw woonruimte en in de beschikbare ruimte en die ook nog eens een stuk goedkoper is dan bij de meubelmaker. Dus wil je net als ik meer ruimte in je woonkamer maar toch kwaliteit en een individuele maat kast neem dan een kijkje op de site van jouwMaatkast.nl en speel eens wat rond met de online configurator. Zo kun je zelf zien of het ook iets voor jou is.

Als je denkt dat een maatkast zelf maken ook iets voor jou is en je er eentje hebt besteld, dan zou ik het leuk vinden om een foto’tje van je te ontvangen die ik dan in dit artikel kan plaatsen!