Je huiskamer verlengen met een terrasoverkapping is helemaal van deze tijd. Het is de perfecte manier om lekker veel van het buitenleven te genieten…ook als het regent. En pak je het goed aan, dan wordt het misschien wel je favoriete plekje.

Zithoek onder terrasoverkapping

Met een terrasoverkapping zorg je voor een plekje dat tussen je huis en je tuin inzit. Vaak letterlijk, als de overkapping aan je huis vastzit. Maar ook figuurlijk. Je zit er droog en wellicht ook warmer dan in de tuin. Je kunt er een gezellige zithoek maken die je niet iedere avond hoeft op te bergen, maar tegelijkertijd zit je wel lekker buiten.

Kies voor stijl

Dankzij het ruime aanbod aan terrasoverkappingen kun je kiezen voor een overkapping die past bij de buitenkant van je huis. Dat geeft het aanzicht van je huis een stijlvolle look. Ook qua kleur kun je de terrasoverkapping laten matchen met bijvoorbeeld de kleur van je kozijnen.

Een huiselijk gevoel in je tuin

Waar we bij ons interieur vaak bezig zijn met stijl en smaak, trekken we bij het inrichten van de tuin vaak een heel ander plan. Zonde, want met een klein beetje extra denkwerk kun je je interieur mooi matchen met je tuin. Op die manier creëer je binnen én een buiten een huiselijk gevoel in een stijl die bij je past.

terrasoverkapping

Zo’n bijpassende tuininrichting is nog eens extra mooi als je een terrasset en accessoires hebt die je permanent laat staan (bijvoorbeeld onder een overkapping).

De perfecte match tussen tuin en interieur

Sta eens stil bij je interieur en kijk welke kleuren van binnen je ook buiten wil gaan gebruiken. Ook de stijl kun je overnemen. Wil je een landelijke tuinset met romantische accessoires of ga je bijvorbeeld voor moderne tuinmeubels met een strakke tafelhaard?

terrasoverkapping met stijlvolle meubels

Sommige accessoires kun je misschien wel 1-op-1 overnemen. Door binnen en buiten gebruik te maken van dezelfde vaas, planten, kaarsen of andere accessoires creëer je nog meer eenheid en matcht je interieur nog beter met je tuin. Dat wordt genieten deze zomer!

loungen in tuin