Bij een houten keuken denken we vaak aan een landelijke stijl. Toch kan het er ook heel modern uitzien! Het kan zowel een stoere als een Scandinavische look hebben. Het ligt vooral aan het materiaal- en kleurgebruik. In dit artikel vertellen we je graag wat meer over de moderne houten keukens!

De minimalistische houten keuken

De strakke look van deze keuken past mooi bij een minimalistische of Scandinavische stijl. De mix van het lichte hout en de witte kasten maakt het heel fris.

Ook lijkt de keuken heel ruimtelijk, omdat er alleen gebruik is gemaakt van rechte lijnen.

Zelfs de handgrepen van de kastjes zijn heel basic. Bij zo’n keuken gaat het vooral om de details en goede afwerking. Dat valt namelijk meteen op.

inspiratie moderne houten keuken

Een keuken met houten wand

In deze keuken is ook een wand van hout geplaatst. Hierdoor vormt alles een mooi geheel. Je ziet dat de bovenste keukenkastjes doorlopen in de achtergrond, hierdoor valt het een stuk minder op en lijkt de keuken ook meteen veel groter.

De witte kasten geven het weer die moderne touch. De verschillende kleuren hout zorgen nog wel voor een beetje afwisseling. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de wand door te laten lopen in de vloer.

keuken houten wand

De stoere houten keuken

Deze robuuste keuken zou niet misstaan in een industrieel interieur. De mix met zwart en grijs geeft een stoere uitstraling.

Ook is de kleur van het hout iets donkerder dan bij de vorige voorbeelden. Het geeft meteen een warmere look aan de ruimte. Het staat geweldig met een betonnen vloer en een donker aanrechtblad.

stoere houten keuken

Een keuken met houten bar

Dit is toch een echte droomkeuken? Eentje met een kookeiland én een bar. Het is een heerlijke plek om te ontbijten of ’s avonds te borrelen. De mix van hout en zwarte elementen maakt het weer heel stoer.

Toch oogt het een stuk chiquer door de glanzende witte vloer. Deze kleine veranderingen kunnen al veel verschil maken.

keuken houten bar

De zwarte houten keuken

Wees niet bang voor donkere kleuren. Een zwarte houten keuken kan er bijvoorbeeld heel luxe uitzien.

Zorg er wel voor dat er genoeg licht in de keuken komt. Ook een licht plafond en niet al te donkere vloer staat hier het beste bij.

Wil je de uitstraling iets zachter maken? Kies dan voor een houten aanrechtblad in een warme bruine kleur. Dit voelt iets huiselijker aan dan een compleet zwart interieur.

zwarte houten keuken