Wie van een moderne stijl houdt, heeft vast al een moderne woonkamer. Maar wat maakt een moderne woonkamer, een moderne woonkamer? En als er nog geen hebt, maar er een wilt, waar begin je dan? Mijn tip is eigenlijk altijd; lees eerst lekker wat artikels weg en bekijk wat moderne woonkamer voorbeelden om inspiratie op te doen. Uiteindelijk moet je een smaak gaan vormen, want met een moderne woonkamer kun je heel veel kanten op.

Hier de 5 tips voor een moderne woonkamer.

Tip 1 voor een moderne woonkamer: kies robuust

Een moderne woonkamer kan je op verschillende manieren inrichten. Als je houdt van stevige en grote producten, kun je kiezen om robuuste tafels in je woonkamer te zetten.

moderne woonkamer voorbeelden robuuste tafelmoderne woonkamer voorbeelden

Bron; de foto’s komen van robuustetafels.nl

Je hoeft het niet bij een robuuste tafel te laten, er zijn veel meer gave robuuste producten die je woonkamer een moderne stijl zullen aanmeten.

Tip 2 voor een moderne woonkamer: beken kleur

De kleur kiezen voor je woonkamer kan lastig zijn. Kleuren zeggen namelijk iets over je persoonlijkheid, en zijn bijzonder sfeerbepalend.

Een paar trucs voor het kiezen van een kleur voor je moderne woonkamer:

  1. Pas de kracht van herhaling toe, zoals op de foto hieronder. De raamwering hebben dezelfde kleur als het tafelkleed en de vaas!
  2. Kleuren die goed bij modern passen, zijn vaak wat feller en harder
  3. Laat de verlichting mee kleuren, bijvoorbeeld met Philips Hue lampen of een ledstrip

moderne-woonkamer-keuken

Tip 3 voor een moderne woonkamer: verlichting

Zoals hierboven al beschreven; verlichting is belangrijk voor een woonkamer met moderne uitstraling.

Gaat het jou te ver om verlichting in kleur te nemen? Dan zijn spotjes natuurlijk een perfecte manier om de verlichting te regelen. Helemaal met een dimmer zijn spots fijn en dragen ze bij aan het moderne karakter.

keuken inbouwspots

Tip 4 voor een moderne woonkamer: go big

Juist door voor grote voorwerpen te kiezen, krijgt je woonkamer een hele moderne uitstraling.

Een grote bank, een robuuste salontafel, een grote vaas en een fors formaat wanddecoratie.

In de foto hieronder zie je ook een hoogpolig vloerkleed liggen. Dat is een goede keus! Een alternatieve keus kan zijn om voor een design vloerkleed, of natuurlijk een modern vloerkleed te gaan. (bekijk hier voorbeelden van vloerkleden)

modern interieur

Tip 5: bekijk moderne woonkamer voorbeelden

Om inspiratie op te doen, is het natuurlijk heerlijk om lekker naar moderne woonkamer voorbeelden te kijken, en op te schrijven wat jouw smaak is en wat niet.

Het is eigenlijk net als een wijnproeverij. Door veel voorbeelden voorbij te laten komen, ga je je eigen voorkeuren steeds beter herkennen. Met als gevolg dat je makkelijker keuzes kunt maken!

interieur-moderne-woonkamer interieur-moderne-woonkamer interieur moderne-gordijnen-woonkamer  moderne-woonkamer-meubels moderne-woonkamer moderne-gordijnen-woonkamer interieur-moderne-woonkamer-voorbeelden

Wil je nog meer moderne woonkamer voorbeelden zien, kijk dan eens op Pinterest of Welke.nl