De vloer is, samen met de muren en het plafond, een van de meest bepalende onderdelen zijn van je interieur. Als je een vloer gaat leggen is de keus dus erg belangrijk, want het gaat over uitstraling, comfort maar ook behoorlijke kosten. Op zoek naar een vloerkleed woonkamer? Verdiep je eerst in de verschillende type vloerkleden die er op de markt zijn.

Je ziet tegenwoordig (gelukkig) niet veel woningen meer met tapijt. Maar vooral in de woonkamer is het lekker en kan het in combinatie met de juiste meubels erg goed staan.

vloerkleed woonkamer voorbeeld

bron: flickr

Helemaal in de koude winterdagen geeft het een warm gevoel, zowel qua uitstraling als voor je voeten 🙂

In dit artikel wil ik je meenemen in de verschillende stijlen vloerkleden waaruit je kunt kiezen.

Vloerkleden in de woonkamer

Een aantal stijlen vloerkleden die ik graag wil benoemen zijn:

  • Vintage vloerkleden
  • Hoogpolig
  • Design
  • Tijdloos
  • Structuur

Hoe je het vloerkleed echt maximaal benut, is door de kracht van herhaling toe te passen. Laat een kleur uit het vloerkleed, of helemaal goed; de stof zelf, terugkomen in andere elementen. Denk aan een kussentje op de bank, een vaas in die kleur of een ander decoratiestuk.

Vloerkleed woonkamer: Vintage vloerkleden

Als je een authentieke look in je woonkamer of eethoek wil, dan kun je voor vintage gaan. De vintage vloerkleden kies je vooral als je van een klassieke-, retro- of industriële stijl houdt, ga je meer voor modern dan moet je geen vintage nemen.

Je hebt ook re-coloured vloerkleden. Dat geeft een gaaf effect, het vloerkleed is opnieuw geschilderd. Vaak met een felle kleur. Helemaal hip in deze tijd!

vintage vloerkleden woonkamer

Vloerkleed woonkamer: Hoogpolige vloerkleden

Ja, vooral in de winter is een hoogpolig vloerkleed heerlijk! Het is dikker en oogt lekker robuust en leent zich perfect voor in de zithoek. Als er kinderen in je huis rondlopen, dan is het ook een fijne ondergrond op het moment dat ze struikelen.

Een hoogpolig vloerkleed heeft iets gewaagds, en iets hips.

hoogpolig vloerkleden

Vloerkleed woonkamer: Design vloerkleden

Een design vloerkleed kenmerkt zich door felle kleuren en sterke vormen.

Wie durft dat… Jij?

Een design vloerkleed kan erg uitgesproken zijn. Als je de juiste kleuren hebt, dan kan het waanzinnig mooi staan in een modern interieur.

Design vloerkleden zijn trouwens in meerdere vormen beschikbaar; rond, vierkant en rechthoekig maar in sommige gevallen ook zelfs ander geometrische vormen.

design vloerkleden

Tijdloos vloerkleden

Wil je een tijdloos vloerkleed, dan speel je op safe maar daar is helemaal niets mis mee. Tapijten met een basic en tijdloos karakter zijn populair en zullen dat ook altijd blijven.

Kies vooral voor iets tijdloos, als je interieur al spannend genoeg is, en het kleed daar niet een schepje bovenop hoeft te doen.

tijdloos vloerkleden

Structuur vloerkleden

Wil je een stoere uitstraling creëren met je vloerkleed, dan is een tapijt met een krachtige structuur een goede keus. Je ziet ze vaak terug in industriële woonkamers.

Het voordeel is dat de bijzondere structuren ervoor zorgen dat je kleine oneffenheden in de loop der tijd niet opmerkt. Ze zijn ook makkelijk te combineren met meerdere stijlen.

structuur vloerkleden

Bron foto’s: vloerkledenwinkel.nl

Voor welk vloerkleed ga jij!?