Een groot leeg stuk muur in je woonkamer geeft je al gauw een kil en onpersoonlijk gevoel. Soms is het moeilijk om iets te vinden dat past bij je smaak en jouw interieur. Daarom in dit artikel een aantal bijzondere woondecoratie ideeën op een rij. Vaarwel, kale muren, welkom te gekke muurdecoratie woonkamer!

Want soms volstaat een schilderijtje, een canvas of een doorsnee decoratiestuk gewoon niet.

Muurdecoratie woonkamer: Horloge in Engelse stijl

Ben je gek op een authentieke strakke inrichting met een landelijke touch, maar weet je niet wat je aan de muur moet hangen? Een dergelijke inrichting is meestal netjes, maar wel gezellig. Je wilt het niet te bont maken door van alles aan de muur te hangen.

Muurdecoratie woonkamer
Een Engelse klok als muurdecoratie woonkamer

De ideale oplossing én een hele mooie trend is een grote klok aan de muur in de vorm van een Engels horloge. Niet alleen handig, omdat je de tijd kunt zien, maar ook nog eens enorm trendy en een keer wat anders dan de standaard decoratie.

Stijlvolle stickers op tegels

Is jouw smaak wat speelser en hou je van een beetje gekkigheid aan de muur? Dan heb je vast veel persoonlijke accessoires in huis staan, inclusief de nodige foto’s aan de muur.

muur ideeen sticker

Om het geheel wat op te leuken is het een idee om af te wisselen met stijlvolle stickers op tegels met kleurrijke afbeeldingen, zoals deze paardenbloemen.

Voor deze woonkamer decoratie kun je kiezen om het zelf te maken of nog gemakkelijker: om het geheel gewoon in één keer te bestellen.

Woondecoratie ideeën: Gepersonaliseerde decoratie

Om je muurdecoratie in de woonkamer écht persoonlijk te maken zijn foto’s altijd een goed idee. Natuurlijk kun je foto’s laten afdrukken en deze in een fotolijst stoppen, maar het is het niet veel leuker om net even verder te denken, helemaal wanneer je een groot stuk muur moet decoreren?

Als je niet een standaard canvasje wilt (waar niets mis mee is hoor…) kun je voor een foto op een metaalplaat gaan. Dat is net wat anders als muurdecoratie woonkamer.

Kies voor een vintage look voor een zwart-wit versie van je mooiste herinnering en laat deze afdrukken op een metalen plaat. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere foto’s op één plaat te laten afdrukken, zodat je nog meer plezier aan de muur hebt!

Muurdecoratie woonkamer: dieren van karton

Wat je ook steeds vaker terug ziet als muurdecoratie woonkamer, zijn koppen van dieren zoals herten en neushoorns. Wilde dieren? Jazeker! Natuurlijk geen echte hoofden, maar gemaakt van karton.


Deze decoratiedieren staan perfect in verschillende soorten interieurs. De hertenkop kun je bijvoorbeeld goed combineren in een gezellige inrichting waar bruin en bijvoorbeeld mint de boventoon spelen.

Toch kan dit dier van karton ook weer perfect in een strakke, moderne zwart-wit inrichting. Kijk zelf wat de beste optie is voor dit accessoire en je hebt zonder twijfel hele originele decoratie aan de muur hangen waar je veel opmerkingen over zult krijgen.

Wanddecoratie woonkamer: foto op aluminium

De vijfde tip gaat over een stukje persoonlijkheid aan de muur. Naast de foto op metaalplaat is er namelijk nog een andere leuke optie: ontwerp je eigen foto op aluminium. Dit stukje sterke decoratie is de perfecte muurdecoratie voor een groot stuk lege muur.

Omdat je je eigen poster kunt ontwerpen, kun je zelf beslissen wat er op de afbeelding komt te staan. Kies je voor een persoonlijke vakantiefoto of een familiefoto? Of ga je toch liever voor een stukje natuur aan de muur? Stem de foto op aluminium af op je eigen smaak en interieur en je zult er een leven lang plezier van hebben.

Muurdecoratie woonkamer: stof aan de muur!

Toevallig laatst gespot op Instagram; knotting on the wall. Ook creatief!

En tot slot…

Dit zijn slechts zes tips om je muur op een eenvoudige manier te kunnen opfleuren, je kunt natuurlijk nog veel meer kanten op. Je kunt verder lezen in het artikel over wanddecoratie woonkamer of over de mega eyecatcher Bloxit.

Het belangrijkste is: kijk wat bij je huis en vooral wat bij jezelf past. Combineer en speel met kleuren, materialen en vormen. Ga je voor de warme look met veel persoonlijke foto’s in een collage of kies je liever voor een sereen gevoel met een prachtige foto die je zelf geschoten hebt tijdens een wandeltocht in het bos? The choice is yours!

Wat hangt er bij jou aan de muur waar je trots op bent?!