Eindelijk een eigen plek om eens rustig te werken. Maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig om er een goede werkplek van te maken. Naast dat het belangrijk is dat een kantoor ergonomisch is, wil je het natuurlijk ook een beetje leuk ingericht hebben. Hieronder 4 dingen die je echt niet kan missen in een kantoor. Want een goed kantoor, is het halve werk.

Zonder bureau, geen kantoor

Het eerste waar je aan denkt als je aan een kantoor denkt is natuurlijk een bureau. Nu is het kiezen van een goed bureau nog lastiger dan je denkt. Welke vorm moet het bureau hebben? Hoe hoog moet het bureau zijn? Welk materiaal en wat voor kleur?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken welke werkzaamheden er voornamelijk op worden uitgevoerd. Ga je het bureau grotendeels gebruiken voor tekenwerk dan is het handig om een glad bureau te kiezen. Is het grotendeels computerwerk dan kunnen andere structuren ook. De grote van het bureau is volledig afhankelijk van de hoeveelheid papierwerk dat je hebt. Dus bedenk voor het kopen goed wat voor werkzaamheden je allemaal op wilt uitvoeren. Het uiterlijk is stap 2.

Ik ga er even bij zitten

Bij een bureau hoort een bureaustoel. Dus die mag dan ook zeker niet ontbreken. Om de juiste bureaustoel te vinden is het handig om er zo veel mogelijk uit te proberen. Kijk bij een bureaustoel niet te veel naar het uiterlijk, want in dit geval is de comfort toch echt wel het belangrijkst. Pas er alleen wel voor op dat de stoel niet te comfortabel is, want helaas is het geen loungeplek!

Ruim die troep nou eens op

Je kent het wel, door al die mappen en papieren zie je het bureau niet meer. En aangezien je altijd de onderste van de stapel nodig hebt beland de rest op de grond. Het resultaat? Jij zit met je goeie gedrag aan de keukentafel te werken omdat er in je kantoor een bom ontploft is. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Om dit te voorkomen is een archiefkasten de oplossing.

Archiefkasten zijn tegenwoordig in alle soorten en maten te verkrijgen. Welke stijl je ook toepast in je kantoor, je vindt hoe dan ook een archiefkast die bij jou past. Nooit meer een vol bureau, overzichtelijker kan niet, en de keukentafel is niet langer meer onderdeel van je kantoor. Als je het tenminste netjes terugzet in de archiefkast.

En o ja! Neem een maatje groter, je heb altijd meer troep dan je denkt.

Een plantje hoort erbij!

Een kantoor is geen kantoor als er geen plant in staat. Buiten het feit dat planten altijd super decoratief zijn, is het ook nog eens heel goed voor je. Een plant geeft namelijk veel zuurstof af, en door voldoende zuurstof kan je weer beter nadenken en kan je je langer concentreren. Twee vliegen in 1 klap, wat wil je nog meer? Door meerdere plantjes in je kantoor te zetten haal je buiten ook een beetje naar binnen. En dat is soms best lekker als je weer eens op kantoor zit terwijl het buiten 35 graden is.

plantje op kantoor