Wanneer we nadenken over een nieuwe vloer in huis, komen we al gauw uit bij zeer gangbare en populaire materialen als laminaat en PVC. Toch zijn er ook nog andere mogelijkheden die het overwegen waard zijn. Stuk voor stuk met hun eigen uitstraling en prijskaartje. In dit artikel zetten we een aantal mooie vloeren (in willekeurige volgorde) voor je op een rijtje. Ga jij binnenkort een nieuwe vloer kopen?  Wie weet brengen we je nog op nieuwe ideeën voor jouw nieuwe vloer!

PVC vloer

PVC vloeren zijn de laatste jaren enorm populair. Niet in de laatste plaats omdat het materiaal met zoveel verschillende uitstralingen te koop is. Beton, tegels of hout? Qua look zijn bijna alle vloersoorten ook als PVC verkrijgbaar. Het is makkelijk te leggen, werkt goed samen met vloerverwarming en is er in diverse prijsklassen.

pvc vloer kopen

Tapijt vloer

Vroeger werden huizen van onder tot boven met tapijt bekleed. Tegenwoordig zie je het stukken minder, terwijl het wel in allerlei kleuren en stijlen te koop is. Van strak en kort tot hoogpolig en pluizig. Heerlijk voor op de slaapkamer bijvoorbeeld, voor op de trap of voor in je kantoor.

Polyurethaan gietvloer

De tijd dat gietvloeren alleen in de industrie werden gebruikt is al lang voorbij. Deze naadloze vloer is ontzettend trendy, gaat jaren mee en kan overal gebruikt worden. Van de woonkamer tot de badkamer en van kantoor tot in de keuken. Een polyurethaan vloer kopen is een duurzame keuze waar je een hele tijd plezier aan zult beleven.

TIP: Gietvloeren zijn ook verkrijgbaar met flakes. Die geven je vloer een speelse en creatieve look.

giet vloer kopen

Laminaat vloer

Laminaat is populair geworden doordat het zo ontzettend eenvoudig zelf te leggen is. Dit scheelt uiteraard ook enorm in de kosten. Laminaat is er in heel veel verschillende houtdessins en lijkt daarmee erg op een parketvloer. Soms bijna niet van echt te onderscheiden!

Linoleum vloer

Denk je bij linoleum aan zeil? Dan zit je er toch een beetje naast. Linoleum is een stuk steviger en duurzamer dan zeil. De afwerking van deze vloer is glad, warm en vlak. Het materiaal is erg hygiënisch en daarom ook heel geschikt voor ruimtes waar veel mensen samenkomen, zoals in scholen, ziekenhuizen en kantoren.

Ook thuis misstaat het niet! Een linoleum vloer kopen? Laat je dan zeker adviseren door een expert. Die kan precies aangeven of linoleum past bij de ruimte die je wil inrichten en weet ook alles over de juiste manier van leggen.

Parketvloer

Echt hout op de vloer geeft vaak een heel huiselijke, warme uitstraling. Omdat het verkrijgbaar is in veel verschillende houtsoorten, diktes en breedtes, kun je er alle kanten mee op. Qua look zijn laminaat en PVC goedkopere alternatieven, maar een echte parketvloer heeft wel een heel eigen sfeer. Bovendien is het een duurzame vloer die, bij goed onderhoud, jarenlang meegaat.

Kurk vloer

Als laatste nog één vloersoort die je niet al te vaak ziet: kurk. Gemaakt van de schors van de kurkeik. Makkelijk te leggen, een warme uitstraling en een hele hoge isolatiewaarde maken deze vloer echt een aanrader. Ben je tevreden? Dan kun je lang van je vloer genieten, kurk gaat wel 30 jaar mee.

Heb jij al voorkeur voor een vloer? Iets moois op het oog voor in jouw nieuwe huis? We zijn erg benieuwd waar je voor kiest. Zeker weten dat je van je nieuwe inrichting met nieuwe vloer heel veel plezier gaat hebben. Succes met kiezen!